Градоначелник у обиласку радова на три локације, у три градске месне заједнице: комуналним опремањем доприносимо квалитету живота наших суграђана

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура, заједно са замеником Сашом Сантовцем, обишао је данас три локације у граду на којима се изводе различити инфраструктурни радови, а посету је започео у парку “Путниково”, у ком се завршава градња трим-стазе. 
 
Након што су претходне јесени почели радови на реконструкцији парка који заузима површину од око 3,3 хектара и трећи је по величини парк у граду, сада парк, уз нове саднице и зелене површине, добија и садржаје намењене спорту и рекреацији. Дужина трим-стазе која се протеже парком износи близу 600 метара, ширина је 2,3 метра, а радове на изградњи извело је зрењанинско предузеће “Еко Градња”. Овим садржајима добијају не само суграђани са територије месне заједнице “Болница - Берберско”, где се налази парк, већ сигурно и из неких других делова града.  
 
 
 
 
На Булевару Вељка Влаховића гради се пешачка стаза између надвожњака (Улица Милана Станивуковића) и Стражиловске улице, у дужини од око 450 метара. Након припремних радова, проширења трасе целом дужином, постављања подлоге и нових ивичњака, почело је постављање бехатон-плоча на површини од преко две хиљаде квадратних метара. Радове и на овој локацији изводе путари “Еко Градње”. 
 
 
 
 
Завршни радови на пресвачењу коловоза новим асфалтом изводе се у Гробљанској улици, на територији МЗ “Граднулица”. У дужини од 600 метара, улица је добила асфалт у целој дужини, од Улице цара Душана до Зеленгорске, чиме се побољшавају услови за одвијање саобраћаја и повећава безбедност. Радове изводи предузеће “Пут-инвест” из Новог Сада.
 
Градоначелника су на свим локацијама дочекали и представници месних заједница, као и грађани који живе у околини, уз задовољство што се на овакав начин решавају неки од проблема на територији где живе и уређују градски простори. Градоначелник је истакао да је, с првим лепшим данима, отворена и грађевинска сезона и почели комунални радови у месним заједницама широм града и у насељеним местима. 
- Данас смо обишли и парк “Путниково”, где смо заједничким средствима Министарства за заштиту животне средине и Града Зрењанина опремили најмлађи плански градски парк и поред садница и нових зелених површина, направили и садржај који се тиче спорта и рекреације, конкретно трим-стазу, која ће парку донети другачији изглед и функционалност. Што се тиче тротоара у насељу “Багљаш”, на територији месне заједнице “Вељко Влаховић”, настављају се обимни радови на реконструкцији и након што смо урадили парну страну булевара, сада радимо непарну и очекујемо да у наредне две године завршимо тротоаре дуж целог Булевара Вељка Влаховића, чиме ће он добити лепши изглед - казао је Салапура. 
 
 
 
 
Додао је да је данас обишао и Гробљанску улицу, доста фреквентну саобраћајницу која повезује месне заједнице “Граднулица” и “Жарко Зрењанин” и у којој се завршавају радови на пресвлачењу коловоза новим асфалтом. 
- Сваки метар новог асфалта, нови тротоар, свака уређена улица, додатно доприносе квалитетнијем животу наших суграђана - поручио је градоначелник Зрењанина Симо Салапура.  
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6448/obilazak_radova_putnikovo_bagljas_gradnulica_0.jpg