Рукометашице Србије из Зрењанина до Европског шампионата: победа против Исланда у пуној “Кристалној дворани”

Рукометашице Србије савладале су вечерас у Зрењанину репрезентацију Исланда резултатом 28:22 и квалификовале се за Европско првенство које ће се одржати 4. до 20. новембра ове године у Словенији, Северној Македонији и Црној Гори. Утакмица је одиграна у сјајној рукометној и спортској атмосфери, а хала спортова “Кристална дворана” била је испуњена готово до последњег места. Наше репрезентативке и овога пута, као и на претходним мечевима, против Турске и Шведске, имале су снажну подршку зрењанинске публике, али и навијача који су у наш град стигли и из других средина. 
 
 
 
 
Од самог почетка су рукометашице Србије оствариле предност, која се кретала од једног до шест голова разлике током целог меча. Полувреме је завршено резултатом 19:15, а у наставку су наше девојке одржавале разлику и мирно привеле меч крају, до коначних 28:22. 
 
У нашем тиму најефикасније су биле Јована Стоиљковић са седам постигнутих голова, Сања Радосављевић и Марија Петровић са по четири поготка. Бриљирала је и вечерас голман Јована Рисовић, забележивши чак 14 одбрана. У тиму Исланђанки, боље од осталих, са четири поготка, биле су Рут Јонсдотир, Сандра Елингсдотир и Стејнун Бјорнсдотир.
 
 
 
 
Спортски Зрењанин потрудио се и овога пута да буде успешан домаћин значајне међународне утакмице и да у свет пошаље лепе слике из “Кристалне дворане”. Гошће су дочекане поруком добродошлице на семафору, а публика их је и пре и након меча наградила срдачним аплаузима. Утакмицу су и вечерас пратила многа позната некадашња имена из света рукомета, зрењанинског и српског. Градоначелник Зрењанина Симо Салапура меч је посматрао у друштву председнице Рукометног савеза Србије Милене Делић и рукометног аса из нашег града, Момира Рнића
 
 
 
 
Репрезентација Србије завршила је квалификације за Европско првенство као другопласирана у групи, са четири победе и два пораза, и заједно са првопласираним Швеђанкама учествоваће у жребању за наступ на континенталном такмичењу, који се одржава у четвртак, 28. априла. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6531/rukomet_srbija_island_2022_0.jpg