Градоначелник одржао радни састанак поводом предстојећег пописа становништва, домаћинстава и станова - у Зрењанину ће радити близу 200 пописивача

Поводом предстојећег пописа становништва, домаћинстава и станова, градоначелник Зрењанина Симо Салапура одржао је данас радни састанак са начелником подручног Одељења Републичког завода за статистику у Зрењанину Драганом Кузмићем и начелником Градске управе Зрењанин Милошем Королијом. 

 

 

Кузмић је упознао градоначелника са припремама за спровођење обимног посла пописа који ће почети 1. октобра на територији целе Србије, а током данашњег разговора било је речи о активностима које су до сада урађене, као и о проблемима  организационе природе на подручју града Зрењанина.

- До сада смо, пратећи задате рокове, изабрали инструкторе, које називам “груповођама” и описујем као особе средњих година које ће заправо надзирати рад пописивача, млађих људи који добро комуницирају и који ће ићи од куће до куће - рекао је Кузмић наводећи да је новина пописа то што ће пописивачи податке прикупљати користећи лаптопове, за разлику од свих досадашњих када су огромне количине папира допремане у општине и градове.

 

 

Како је навео, у току је избор пописивача, ранг листе кандидата који се позивају на тестирање са највишим бројем бодова по насељеним местима објављене су на сајту Града и сајту Републичког завода за статистику .

Тестирање ће, како је рекао бити реализовано како би се увидело да кандидати заиста познају рад на рачунарима и информатичку терминологију што ће допринети да буду успешни. 

 

 

На територији нашег града на обукама биће 246 лица, а број активних пописивача који ће радити је 196.

Објаснио је да се у великим статистичким активностима као што је овогодишњи попис обучава већи број људи, будући да посао пописивања мора да се спроводи у тачно одређеним роковима и не може да трпи евентуални недостатак људи који га обављају.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6678/POPIS_SASTANAK_00.jpg