Одржан први састанак Радне групе за рационализацију потрошње електричне и топлотне енергије

Радна група за рационализацију потрошње електричне и топлотне енергије, формирана од стране градоначелника Зрењанина Сима Салапуре, одржала је јуче први састанак. Уз градоначелника, у раду седнице учествовали су помоћница градоначелника Цица Вучковић и представници ЈП “Електропривреда Србије”-Електродистрибуције Зрењанин, “Термоелектране - топлане” Зрењанин, ЈП “Градска топлана”, Јавног предузећа за урбанизам, Регионалне привредне коморе Зрењанин и Одељења за привреду Градске управе.
 
 
 
Група је формирана са задатком да, у складу са смерницама Владе Републике Србије, у локалу следи препоруке за смањење потрошње енергије, као и да износи предлоге и сугестије и тиме утиче на потрошаче, пре свега у јавном сектору, како би се остварила планирана уштеда од 15 одсто у предстојећем периоду. 
 
Такође, с обзиром на комплексну енергетску ситуацију, неопходно је пронаћи начин за континуирано снабдевање грађана и очување социјалног статуса, а имајући у виду цене енергената које ће очекивано да доведу и до повећања цена топлотне и електричне енергије. 
 
 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6719/RADNA_GRUPA_RACIONALIZACIJA_EL_ENERGIJE_0.jpg