У оквиру пројекта “Визија здраве будућности” обновљена фискултурна сала ОШ “Доситеј Обрадовић”

Компанија “Sport Vision”, у оквиру пројекта “Визија здраве будућности“, у сарадњи с Министарством просвете, науке и технолошког развоја, обновила је фискултурну салу у основној школи “Доситеј Обрадовић“ у Зрењанину. Тим поводом, одржана је свечаност којој су присуствовали представници локалне самоуправе, Школске управе за Банат, Савеза за школски спорт Војводине и Зрењанина, Спортског савеза града Зрењанина, компаније “Sport Vision”, као и они који ће салу и користити - ученици ове школе.  
 
 
 
 
“Sport Vision”, регионални лидер у спортској малопродаји, наставља са друштвено одговорним ангажовањем кроз бригу према најмлађима. Под покровитељством компаније, пројекат „Визија здраве будућности“ и ове године успешно је спроведен у дело, те је обновљена још једна фискултурна сала, и то у основној школи „Доситеј Обрадовић“ у Зрењанину. Ученици ове школе од јуче имају прилику да часове физичког васпитања проводе у новој, реновираној и у потпуности окреченој фискултурној сали у којој је, поред новог паркета, конструисан нов зид са додатним осветљењем. Уређене су и свлачионице и ходник који из школске зграде води до сале. 
 
Овај пројекат покренут је са идејом да се омогући сигурно и неометано спровођење физичких активности у основним школама и младима у развоју обезбеде квалитетне и опремљене сале за фискултуру, у којој ће развити своје вештине и провести најлепше школске дане. 
 
 
 
 
“Школски спорт заузима посебно место у нашој богатој и бројној спортској породици, у једином граду у Србији који је понео титулу „Европског града спорта“ и члан је Европске асоцијације престоница и градова спорта. У оквиру те агенде, улагали смо и у изградњу и обнову спортских објеката. Наравно, није могуће да се све уради из средстава Града Зрењанина, министарстава или покрајинског буџета и у том случају важни партнери су нам друштвено-одговорне компаније, као што је у овом случају “Sport Vision”. Ове године били смо домаћини и велике школске спортске манифестације, највеће на територији Војводине и то трећи пут - Спортске олимпијаде школске омалдине Војводине. Сматрамо да шампиони ничу управо у оваквим салама, али нам је, пре свега, важно да се оне што масовније користе и да најмлађи стекну свест о значају бављења спортом“, истакао је на свечаном отварању, градоначелник Зрењанина, Симо Салапура и позвао и друге компаније да следе овај позитиван пример. 
 
 
 
 
Начелница Школске управе за Банат Снежана Oлушки Влачић, обраћајући се у име Министарства просвете, науке и технолошког развоја, рекла је да је Школска управа први и најближи сарадник школама и да препознаје важност оваквих пројеката и учешће у њима друштвено-одговорних компанија. 
“Важно је не само да будемо на истом задатку, већ и да имамо исту мисију и визију, а то је здрав, безбедан и бољи и лепши развој наше деце. Поздрављам вас, драги ђаци, и желим вам да уживате у овој сали, да постижете што боље резултате”, поручила је ученицима начелница Школске управе.   
 
Директорка школе Биљана Манић изјавила је да је реновирање фискултурне сале велики дан за школу и њене ђаке. 
“Годинама сањамо и реализујемо снове кроз које унапређујемо услове рада за наше ученике и наставнике, опремајући кабинете и учионице, чинећи их удобним и подстицајним простором за све. Данас смо досањали још један сан и захвалила бих у име свих нас из школе “Доситеј Обрадовић“ компанији “Sport Vision“, Министарству просвете, науке и технолошког развоја, који су помогли реализацију тог сна“, додала је Биљана Манић.
 
 
 
 
“Веома смо поносни на шест обновљених сала које данас користи више од 5.000 ученика у основним школама у Београду, Шапцу, Ваљеву, Крагујевцу, Врању и од данас, у Зрењанину. Помагали смо и помажемо и даље угроженој популацији становништа и непрестано подржавамо и афирмишемо младе људе да се баве спортом, подржавамо таленте и различите спортске манифестације. Као модерна, флексибилна и стабилна компанија која је на тржишту већ 20 година, имамо одговорност и обавезу да наставимо да радимо и да помажемо и даље”, истакла је директорка маркетинга “Sport Vision групе“, Ања Дмитровић.  
 
Друштвено одговорним акцијама, компанија “Sport Vision“ наставиће да мотивише и остале корпорације, развија осећај заједништва и подиже свест о важности оваквих пројеката и у будућности.

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6739/RENOVIRANA_SALA_OS_DOSITEJ_OBRADOVIC_0.jpg