Веслачица Јована Арсић бронзана на Европском првенству - наставак славне традиције, честитка градоначелника

Репрезентативка Србије у веслању Јована Арсић освојила је треће место у дисциплини скиф на Европском шампионату, који се одржава на Бледском језеру, у Словенији. Рођена Зрењанинка, актуелна чланица Веслачког клуба “Партизан” из Београда, наставља тако богату и славну традицију српског веслања, освајањем медаље на једном од највећих међународних такмичења. 
 
 
Честитку Јовани Арсић упутио је и градоначелник Зрењанина Симо Салапура.
- Спортски Зрењанин радује се медаљи Јоване Арсић, наше суграђанке, која је веслањем почела да се бави у Веслачком клубу “Зренекс”, у ком је забележила и прве успехе. Честитам јој на освојеној европској медаљи, желим пуно успеха и на наредним такмичењима и да с поносом и убудуће носи пасош “Европског града спорта” - поручио је градоначелник, уз подсећање да је угостио Јовану Арсић пред Олимпијске игре у Токију 2021. године, када јој је и уручен симболичан пасош “Европског града спорта”.
 
 
Уз веслача века у Србији, Милорада Станулова, Зрењанин се може подичити и веслачицом која је прва освојила медаљу на Светском купу у женској конкуренцији и и друга, која је обезбедила олимпијску норму, а сада доноси и медаљу са Европског шампионата. Веслачки спорт у Зрењанину обележава ове године изузетан јубилеј, 150 година од оснивања ВК “Бегеј 1883”, иначе најстаријег спортског колектива у граду. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7027/jovana-arsic-0.jpg