На Тргу слободе плесали и дружили се зрењанински предшколци: од септембра с поносном титулом - “Ђак првак!”

Плес предшколаца, градска манифестација под називом “Здраво, свете!”, одржана је данас осми пут на Тргу слободе. У присуству деце предшколског узраста из свих зрењанинских вртића, њихових васпитача, родитеља, бака и дека, манифестацију је отворио градоначелник Зрењанина Симо Салапура, уз подсећање да је овакву манифестацију предшколаца Зрењанин покренуо као први град у Србији, пре седам година.  
 
 
 
 
“Нема лепшег украса који можемо данас да пошаљемо с нашег трга, из нашег града, управо са ове манифестације. Захваљујући родитељима, бакама, декама, а пре свега васпитачима Предшколске установе, драга децо, ви ћете од јесени имати нову, поносну титулу “ђак првак”. Ја вам на томе честитам, желим вам много успеха у ђачком добу, у новим изазовима, са старим и новим другарима у школама”, рекао је градоначелник и најавио и ове године акцију доделе бесплатних уџбеника, школских торби и прибора, на почетку наредне школске године.  
 
Пожелео је предшколцима и да им предстојећи распуст протекне у здрављу, игри, радости и лепом одмору.    
 
 
 
 
Присутнима се обратио и директор Предшколске установе Зрењанин Жељко Цвијановић, који је рекао да је на тргу данас окупљена будућност нашег града.  
“Ми смо један део посла на њиховом образовању и васпитању урадили, надам се да су од нас понели много знања и вештина и желим им срећу у будућности”, поручио је Цвијановић малишанима.   
 
Плес предшколаца покренули су 2016. године Град Зрењанин и Предшколска установа Зрењанин, уз подршку васпитача и координаторке плеса Николете Видаковић, а по узору на традиционалну свечаност у којој учествују матуранти. Колико је манифестација предшколаца заживела у нашем граду сведочи и чињеница да је данас у њој учествовало неколико стотина деце, која су се за плес припремала у својим вртићима. 
 
 
 
 
Они су, у плавим и розе мајицама с мотивима манифестације, играли уз тактове песме “Здраво свете, још увек сам дете”, аутора Зрењанинаца Марка Пејчића и Игора Дунђерског, за које је коришћена тема из “Крцка Орашчића” Петра Иљича Чајковског
 
Манифестацију је увеличао и хор дечјег вртића “Маслачак”, с васпитачем Јасмином Ружић, који је извео песму о граду Зрењанину. Аутор текста је Јасмина Ружић, а музику је компоновао Марко Пејчић.   
 
 
 
Уз градоначелника Салапуру, свечаности су присуствовали и заменик градоначелника Саша Сантовац и помоћници градоначелника Снежана Вучуревић, Марија Дамјановић и Рајко Капелан.  

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7031/PLES_PREDSKOLACA_2023_0.jpg