Градоначелник обишао радове на реконструкцији трасе вреловода у насељу Ружа Шулман – комплетна замена топловодне мреже у том насељу

Градоначелник Симо Салапура обишао је данас, заједно са својим сарадницима – помоћником Рајком Капеланом и замеником Сашом Сантовцем радове на реконструкцији трасе вреловода у насељу „Ружа Шулман“.

 

 

Том приликом разговарао је и са директором ЈКП „Градска топлана“ Жарком Ђуричићем који га је упознао са динамиком радова и плановима тог предузећа у наредном периоду.
Градоначелник је рекао да укупна улагања у замену топловодне мреже, средствима јавно комуналног предузећа „Градска топлана“ у 2022. и 2023. години износе приближно 40 милиона динара.

- Укупно ће бити замењен километар и по топловодне мреже, наиме, један део биће замењен, док ће у на појединим местима бити изграђена нова топловодна мрежа. Посебно нас радује што ћемо током јесени имати прикључење четири објекта колективног становања са преко сто педесет станова на топловодну мрежу, а то показује да је „Градска Топлана“ сигуран снабдевач топлотном енергијом – објаснио је градоначелник.

 

 


Оценио је да се, након непопуларних, али неопходних повећања цена грејања у нашем граду, систем стабилизовао и да се сада, уз још једну мању инвестицију у насељу „Ружа Шулман“, завршава комплетна замена топловодне мреже.

-Истакао бих и да смо прошле године имали план консолидације јавног предузећа, како би могли сопственим средствима да реализују нове инвестиције, и оно  то сада ради. Када сам рекао да имамо 150 нових прикључака, то умногоме доприноси бољем функционисању предузећа, а јављају се и нови инвеститори који граде зграде које ће такође бити прикључене на систем даљинског грејања. Ипак, морамо разговарати и о томе да на тржишту имамо најављено кориговање цена на горе, и струје и енергената, зато разговарамо и о томе како и на који начин, у најмањој мери, повећати цену грејања, а остати на добром нивоу услуге према крајњим корисницима – рекао је још градоначелник Симо Салапура.

 


Указао је и да је важно разговарати и о уштеди енергије и да „Градска топлана“ има план са заједницама колективног становања како и на који начин се може унапредити систем грејања  у нашем граду.

Портпарол „Градске топлане“ Галина Лаковић објаснила је да то предузеће тренутно врши реконструкцију трасе у насељу „Ружу Шулман“ у дужини од 170 метара.
- Сви радови врше се ради сигурнијег и стабилнијег снабдевања топлотном енергијом, као и да би се избегле потенцијалне хаварије или губици у току саме грејне сезоне. Такође, у плану су и радови у насељу Д3, а јавност ће свакако бити обавештена о томе када ће радови почети и до када ће трајати.  Овде конкретно у насељу „Ружу Шуман“ остаје незавршен само део око дечијег вртића тако да ће радови бити завршени сигурно и пре заказаног рока што би било до почетка саме грејне сезоне – рекла је она.

 

 

Када је реч о прикључењу нових зграда на систем даљинског грејања, то су објекти  у улицама Коче Коларова и Тоше Јовановић.
Како је навела Галина Лаковић у улици Коче Коларова предвиђени су радови на траси дужине 330 метара, а у улици Тоше Јовановић у дужини од 220 метара.
Она је упутила апел корисницима даљинског грејања да уграде делитеље у својим становима, јер они омогућују уштеду топлотне енергије, а самим тим и уштеду приликом плаћања рачуна за одређене месеце.

 

 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7130/RADOVI_TOPLOVOD_RUZA_SULMAN_00.jpg