Активност “Да нам села буду ближа” у Лазареву: спортско село, наставак градње канализације и потреба за новом јасленом групом у школи

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура, са сарадницима, посетио је данас Лазарево, двадесету одредницу у оквиру другог циклуса активности “Да нам села буду ближа”. Након састанка и разговора с представницима месне заједнице, градоначелник је разговарао и с једном од најталентованијих српских атлетичарки Дуњом Сикимом, а посету Лазареву завршио је обиласком Основне школе “Славко Родић”. 
 
 
 
Градоначелник је данашњи састанак оценио као конструктиван и као најзначајнију инвестицију у овом тренутку поменуо наставак радова на изградњи канализационе мреже у том селу. 
- Радови се изводе у оквиру фазе 1, наредне године настављамо с фазом 2, које заједно чине прикључак на изграђени колектор, а у буџету су обезбеђена средства и за ову и за наредну годину. Очекује нас на пролеће наредне године асфалтирање Улице Алексе Бојовића, капитална инвестиција коју спроводимо у оквиру Уговора о јавно-приватном партнерству за асфалтирање на територији Града Зрењанина, а до краја године очекујемо да буде завршена и јавна набавка у вези са чишћењем дивље депоније на ободу села, укупне вредности 25 милиона динара - рекао је градоначелник и додао да је Лазарево насеље у ком се одвија активан друштвени и спортски живот. 
 
 
 
- Већ у понедељак почињу радови на реконструкцији и адаптацији објекта у ком ће бити просторије за окупљање и активности удружења жена, пензионера, шахиста, а Лазарево је познато и по спортистима. Разговарао сам са Дуњом Сикимом, која се припрема за Светско првенство наредне године у Перуу, а увек се овде подсећамо и спортских величина и истакнутих спортиста попут Бјековића, Шаровића, Симанића, Сање Цвркоте, Дуње Рајић, остали нека ми не замере, јер их је много. Овде делује неколико спортских организација и клубова и оно што им недостаје јесте већа спортска сала, по стандардима за одржавање кошаркашких утакмица, о чему смо такође разговарали, али у овом моменту нема услова, пре свега финансијских, да се о томе нешто конкретније прича, што не значи да неће бити у наредном периоду - казао је градоначелник.  
 
 
 
Приликом посете ОШ “Славко Родић”, коју похађа 122 ученика од првог до осмог разреда и 53 деце у млађим групама, градоначелник је подсетио да је 2019. године, захваљујући средствима града, отворена јаслена вртићка група, а ове године и млађа група обданишта. 
- Постоји интересовање и има деце која би могла да буду овде додатно уписана, али нема адекватног простора, и о томе смо данас разговарали, да ли је предлог месне заједнице за откуп и адаптацију суседног објекта изводљив и исплатив. Школа добро функционише, постоје ствари које могу да се унапреде, углавном су у питању грађевински радови и надам се да ћемо, у сарадњи с месном заједницом, руководством школе, али и вишим нивоима власти, обезбедити финансијска средства за ту намену - истакао је Салапура.          
 
 
 
 
Председница Савета МЗ Лазарево Биљана Гузина истиче да је активност “Да нам села буду ближа” корисна за сва насељена места, јер се стиче увид у динамику неких радова и договора и да се могу планирати предстојеће инвестиције. 
- Имамо добру сарадњу с локалном самоуправом, а током данашњег састанка указали смо на наше потребе и проблеме, наишли смо на позитивне одговоре и вољу града да се то и реши. Најактуелнији је проблем канализације, сада смо у фази наставка радова и очекујемо да се реализују таквим темпом да могу и домаћинства да се прикључе на мрежу, чиме ће бити решен један од кључних проблема у Лазареву. Значиће нам пуно и асафлатирање Улице Алексе Бојовића, која је у прилично лошем стању - истакла је она.   

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7267/DA_NAM_SELA_BUDU_BLIZA_2023_LAZAREVO_0.jpg