По први пут Град Зрењанин, поводом првог рођендана, додељује златнике деци рођеној на Празник града – 17. новембар

На иницијативу градоначелника Сима Салапуре, Град Зрењанин ове године по први пут додељује златнике са грбом града деци рођеној на Празник града, 17. новембар.
 
 
 
 
Тим поводом, гости градоначелника данас су били Миња, Дејана, Андрија и Душан, деца рођена 17. новембра прошле године, са својим родитељима, али и са три старије сестре.  
- Желећи да пружимо подршку родитељима, нашим суграђанима, донели смо одлуку да за Празник града бебама рођеним на тај дан покажемо мали знак пажње и да у име Града уручимо златник. Тиме не само да баштинимо важне датуме из наше историје, већ показујемо и да водимо рачуна и о нашој будућности и нашим поколењима – рекао је градоначелник. 
 
 
 
Градоначелник је захвалио родитељима који су данас дошли са својим бебама које су њему и његовим сарадницима улепшали дан, истакавши да је ово један од лепших дана у послу којим се бави.
- Што се тиче подстицаја родитељима, подсетићу да смо на скупштинској седници донели одлуку да од 1. јануара 2024. године, накнада за прворођено дедете уместо 50 хиљада буде 60 хиљада динара, а за друго и свако наредно дете уместо 35 хиљада буде 45 хиљада динара. Такође, радимо на припреми пројектно – техничке документације, односно документације за расписивање тендера. Новац је обезбеђен, а у питању је нови вртић на Багљашу за јаслену групу и очекујемо до нове године расписивање тендера, а почетак радова на пролеће  - рекао је још градоначелник Салапура.
 
 

Гордана Вукелић из Елемира казала је да су утисци веома позитивни, будући да је реч о лепом гесту Града Зрењанина. 
- Заиста нисмо очекивали да ће нас позвати и сетити се наших најмлађих суграђана. Данас смо били у прилици и да разговарамо са градоначелником о статусима села, о томе шта би се могло унапредити и нашој будућности – рекла је она и навела да им је ово прва беба, али да је проширење породице у плану.   
 
 
 
Кристијана Петру, мајка троје деце изразивши задовољство, такође је навела да је додела златника леп гест и да ће деци то бити лепа успомена од Града Зрењанина. 
- Захваљујем на поклонима, а поред тога могла сам и да директно поставим питање и добијем одговор, пошто нас занимају могућности за куповину куће у граду, као што је то случај у селима, будући да смо подстанари са троје деце и то би нам много значило -  рекла је она. 
 
 
 
 
Oсим златника, градоначелник је нашим малим суграђанима који сутра славе први рођендан, уручио и рођенданске честитке, медведиће и јастучиће са њиховим именима.
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7268/PRIJEM_BEBE_DAN_GRADA_2023_00.jpg