Уручено још четрдесет ауто – седишта за бебе рођене у зрењанинском породилишту – ове године повећан број, додељено укупно 250 седишта

Акција доделе ауто-седишта за бебе рођене ове године у зрењанинском породилишту настављена је данас у Барокној Сали Градске куће  и том приликом додељено је још 40 седишта.
Ту акцију, традиционално, већ десет година, организују Град Зрењанин и Савет за безбедност саобраћаја на путевима на територији града Зрењанина.

 

 

Додела ауто-седишта за бебе, осим с аспекта сигурности и повећања безбедности учесника у саобраћају, представља и помоћ Града Зрењанина у остваривању родитељства, те се сврстава и у мере пронаталитетне политике.

 

 

Пожелевши добродошлицу родитељима, градоначелник Симо Салапура поново је истакао да је ово један од најлепших догађаја и да је данашњом поделом седишта завршена овогодишња акција у склопу које додељено укупно 250 седишта. 
- Пре две године тај број је износио 60, оно што смо још урадили када су у питању мере пронаталитетне политике, на седници Скупштине града Зрењанина донели смо одлуку о исплати једнократне новчане помоћи породиљама са територије града Зрењанина која ће од 1. јануара 2024. године бити увећана за 20 процената. Наиме, прворођеним бебама ће од стране града припадати по 60 хиљада динара, док ће за свако наредно дете тај износ бити по 45 хиљада динара – рекао је градоначелник. 

 

 

Он је најавио да ће сутра, по први пут бити додељени пригодни златници  деци која су рођена прошле године на Празник града, 17 новембар, а који ове године славе први рођендан и који ће такође бити гости Градске куће. 
- Оно што је важно и на чему радимо јесте изградња новог вртића за јаслене групе на Багљашу, пројектно – техничка документација је завршена и очекујемо да на пролеће крену радови на изградњи тог вртића – рекао је градоначелник Салапура и захваливши родитељима на доласку пожелео да уживају са својом децом.

 


Члан Савета за безбедност саобраћаја на путевима на територији Града Зрењанина Мирко Петровић и Марина Спасић из Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије одржали су предавање родитељима о значају коришћења ауто седишта и њиховом правилном постављању и употреби.

 

 

Више фотографија биће доступно на FB страници Града Зрењанина.

 


 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7266/DODELA_AUTO_SEDISTA_NOVEMBAR_2023_001.jpg