Актуелни радови на градским и сеоским саобраћајницама - асфалтирања, проширења, изградња нових паркинг места...

Радови на обнови саобраћајне инфраструктуре у граду и насељеним местима настављају се несмањеним интензитетом и у протеклом периоду асфалтирано је још седам улица, док су у још неколико радови у току. У Гундулићевој улици у Зрењанину почели су земљани радови на изградњи нових паркинг места. 
 
 
 
 
Нову асфалтну подлогу добиле су улице Шумадијска (МЗ “Зелено поље”), Јована Дучића, Илинденска и Тетовска (МЗ “Сава Ковачевић”), Руварчева и Олге Убавић (МЗ “Центар”), Јанка Веселиновића (МЗ “Соња Маринковић”). Шумадијска је асфалтирана између улица Барањске и Милентија Поповића, у пуном профилу и дужини од 160 метара. По 320 метара дуге су Илинденска и Тетовска, док је нешто краћа Јована Дучића, све три у насељу “Мужљанска колонија” и оне су рехабилитоване у потпуности.
 
 
 
 
Радови на проширењу улица одвијају се у Зрењанину, улицама Жабаљској и Богдана Тедосина, Улици др Младена Стојановића у Елемиру и Лењиновој у Меленцима. У Томашевцу се изводи рехабилитација дела главне улице, ка путу за Ковачицу и у току су припреме за асфалтирање. 
 
 
 
 
У делу Жабаљске у ком се одвијају радови, дужине 365 метара, врши се ископ проширења и насипање новог профила улице ширине 6 метара и овде су тренутно путари највише ангажовани. Тај део улице је и затворен за саобраћај. Припреме за исту врсту посла врше се и у Богдана Теодосина, где ће се улица проширити на 6 метара између раскрсница са Жабаљском и Др Ђорђа Јоановића, у дужини од 150 метара. Практично, с обе стране садашњег коловоза додаће се још 1,5 метар и цела траса покрити новим асфалтом.
 
 
 
 
Недостатак паркинг простора у центру града, тачније у зони око зграде суда, биће ублажен изградњом нових места, а земљани радови су почели протеклог викенда. Одвијају се на непарној страни улице, потезу од раскрснице са Улицом Кеј 2. октобра до колског улаза у нове вишеспратнице.  

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7467/ASFALTIRANJE_I_RADOVI_RAZNO_0.jpg