У Зрењанину данас потписан Меморандум о разумевању за сарадњу братских градова између града Јентаја у Народној Републици Кини и Града Зрењанина

У присуству градоначелника Симе СалапуреЏенг Дежан, градоначелник Јентаја и Цица Вучковић, помоћник градоначелника потписали су данас у Градској кући Меморандум о разумевању за сарадњу братских градова између града Јентаја у Народној Републици Кини и Града Зрењанина.
 
 
 
У делегацији која је посетила наш град били су и Sun Fuxin – директор Канцеларије за спољне послове Јентаја, You Rulin – директор Привредне коморе града Јентаја, Shi Xin – секретар Комитета , Yang Xueping – заменик директора Канцеларије за спољне послове, Wang Feng – председник „Линглонга“ , Јован Вукановић – потпредседник „Linglong international Europe“ и Sophie Li, менаџер пројекта „„Linglong international Europe“.
 
 
 
Градоначелник је обраћајући се гостима указао да данашња посета долази у време када се припрема званично отварање кинеске компаније „Линглонг“ и потписивање меморандума о проширењу инвестиције.
- Част ми је и велико задовољство да сада уживо, након потписивања Меморандума о сарадњи са представницима града Јентаја, можемо да угостимо њихову делегацију и да конкретизујемо сарадњу у наредном периоду – рекао је новинарима градоначелник Салапура.
 
 
 
Оно што је важно, рекао је још, јесте да је та сарадња, економска, привредна и културна између наших држава Србије и Кине на једном највишем нивоу.
- То се осликава и на наш град, имајући у виду чињеницу да овде послује компанија из Јентаја, компанија „Линглонг“, која званично почиње да ради у петак и најављујемо додатну инвестицију. За нас је веома важна сарадња са нашим пријатељима из Кине, оно што је договорено јесте да ће делегација Града Зрењанина у наредном периоду отићи у братски град и где ћемо конкретизовати сарадњу, пре свега на пољима културе и привреде. Оно што „Линглонг“ и инвестиција те компаније представља за нас, за Банат јесте развој, јесу нова радна места, егзистенција и сви пратећи инфраструктурни пројекти, као што је изградња ауто – пута Београд – Зрењанин – Нови Сад, изградња железничке инфраструктуре на територији града Зрењанина – нагласио је.
 
 
Како је навео, договорено је, скрећемо пажњу нашим партнерима из компаније „Линглонг“, да ће имати сву подршку што се тиче јединица локалне самоуправе, наравно , водећи рачуна о свим законским прописима Републике Србије, пре свега када су у питању еколошки стандарди .
- С поносом можемо рећи да ће, захваљујући овој инвестицији, у наредне четири године градски буџет бити богатији за готово милијарду динара и тиме ћемо моћи лакше и брже да решавамо проблеме наших суграђана – поручио је градоначелник.    
 
  

Градоначелник Јентаја, Џенг Дежан захвалио је градоначелнику и његовом тиму на топлој добродошлици и истакао да је Зрењанин одабран за град са којима ће имати сарадњу из разлога што се у њиховим очима показао као погодно тло за даљи развој економије.
- То је најбоље доказано доласком компаније „Линглонг“ у ваш град, а досадашњи рад те компаније показао нам је да су овде прилике за раст, развој и продубљивање односа два града изузетно повољни – рекао је Џенг.
 
Градоначелник Јентаја очекује да ће Зрењанин бити отворен град за инвестирање и да је њихов данашњи долазак само један од корака којих ће свакако у будућности бити и више.
 
Замољен да Зрењанинцима каже неколико речи о свом граду Џенг Дежан је навео да је Јентај познат као један од древних, лепих, старих градова прелепих пејзажа.
- Имамо планине, море и свако годишње доба је изражено као код вас – рекао је и указао да је Јентај град бројних знаменитости.
 
 
 
Зрењанин су представили и заменик градоначелника Саша Сантовац, председник Скупштине града Чедомир Јањић, директор Привредне коморе Предраг Станков, Борислав Умићевић, председник ЗРЕПОК-а и Оливера Радић из Одељења за локално економски развој. 
 
 
 
 
Након потписивања Меморандума и обиласка Градске куће, организована је заједничка посета компанији „Линглонг“.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7604/PRIJEM_I_UGOVOR_O_SARADNJI_JENTAI_024.jpg