Prijem za članove tekvondo kluba "Zrenjanin"

Predsednik Skupštine Grada Zrenjanina Aleksandar Marton i član Gradskog veća zadužen za sport Vojislav Matić organizovali su prijem za članove tekvondo kluba "Zrenjanin" Koso Izabelu i Mileta Aleksića, osvajače medalja na Balkanskom šampionu održanom nedavno u Bukureštu. S obzirom da se radi o olimpijskom sportu, i osvojenim medaljama na međunarodnom takmičenju, prijem u Gradskoj kući bio je prilika da se čuje nešto više o ovom zrenjaninskom klubu i dalje populariše njegov rad. Prijemu su prisustvovali i treneri tekvondo kluba "Zrenjanin", bračni par Perić, Slaviša i Dijana, kao i Zoran Ćendić, generalni sekretar Tekvondo asocijacije Srbije.
 
 
Na Balkanijadi u Bukureštu Koso Izabela osvojila je zlatnu medalju u juniorskoj, a Mile Vidović postao je vicešampion u seniorskoj konkurenciji. Čestitajući im na uspehu, predsednik Skupštine Grada Aleksandar Marton rekao je da svim mladim Zrenjanincima koji osvoje neku medalju ili priznanje, u bilo kojoj oblasti života i rada, a naročito ako se radi o međunarodnim takmičenjima, lokalna samouprava mora ukazati pažnju i pružiti podršku, jer su svi ti mladi ljudi svojevrsni ambasadori ove sredine. 
- I ove medalje idu u prilog činjenici da je Zrenjanin grad sportova i da dobrim i kvalitetnim radom vrhunskih rezulata može biti još više – istakao je Marton.
 
 
Član Gradskog veća zadužen za sport Vojislav Matić rekao je da je tekvodno dobio uporište u Zrenjaninu, da je trenerski rad na visokom nivou da je pred takmičarima koji su osvojili medalje na ovom šampionatu da pokušaju da obezbede učešće na narednim olimpijskim igrama u Londonu, 2012. godine. 
 
Zoran Ćendić, generalni sekretar tekvondo asocijacije Srbije, pohvalio je rad zrenjaninskog kluba i ocenio ga jednim od najboljih klubova u tekvondo asocijaciji Srbije. 
- Naša reprezentacija je u Bukureštu osvojila ekipno prvo mesto i u juniorskoj i u seniorskoj konkurenciji, kao i u ekipnom plasmanu, među devet zemalja, što nas je svrstalo među najuspešnije zemlje na Balkanu u proteklih deceniju ipo. Ovom uspehu svakako su doprineli i takmičari iz Zrenjanina – istakao je Ćendić. 
 
 
Predstavnici tekvondo kluba "Zrenjanin" pozvali su sve zainteresovane da se priključe radu kluba, a treninzi se održavaju u sali OŠ "Sonja Marinković" tri puta nedeljno – ponedeljkom, sredom i petkom, u terminu od 19-22 časa, i to od 19-20 časova deca do 12 godina starosti, od 20-21 ostali početnici i od 21-22 časa takmičarska ekipa, odnosno prvi tim kluba.