Poseta predsednika Skupštine grada Zrenjanina JSP «Zrenjanin»

Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton posetio je danas JSP «Zrenjanin». Gosta je primio direktor preduzeća, gospodin Dejan Čapo, koji je iskoristio priliku da i na ovaj način obavesti građane Zrenjanina o dosadašnjim aktivnostima, kao i planovima buduće saradnje s predstavnicima lokalne samouprave.

- Prva tri meseca tekuće godine obim poslovanja nije bio zadovoljavajući, ali je naplata tokom aprila i maja iznosila skoro 100% - istakao je direktor Čapo na samom početku susreta.
 

 

U nastavku razgovora istaknuto je da se planira formiranje Fonda celokupnog poslovnog prostora, kojim raspolaže Gradska uprava, kao i objedinjavanja naplate, dok bi vođenje evidencije na jednom mestu umnogome pojednostavilo proceduru, smanjilo troškove i doprinelo boljoj poslovnoj saradnji s ostalim javnim preduzećima i lokalnom samoupravom. Shodno tome, planira se i promena dosadašnjeg naziva, tako da će se ubuduće zvati Javno preduzeće «Poslovni prostor».

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Marton je u vrlo konstruktivnom razgovoru podržao ovakav način poslovanja Javnog stambenog preduzeća, jer se u okolnostima svetske krize ponašaju vrlo štedljivo, domaćinski i racionalno. Na kraju razgovora istaknuto je da i pored svih preduzetih mera postoje mogućnosti da se smanje rashodi, koji će istovremeno predstavljati dodatna sredstva za budžet lokalne samouprave.