Poseta Pajtića Jugoremediji

Predsednik Izvršnog veća AP Vojvodine dr Bojan Pajtić je u petak 17.07.2009.godine u zrenjaninskoj „Jugoremediji" , uručio rešenje o sufinansiranju automatizacije pogona za proizvodnju čvrstih lekova.

 


Ugovor o sufinansiranju ovog projekta vredan 25 miliona dinara,  potpisao je pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj prof. dr Dragoslav Petrović sa Zdravkom Deurićem, v.d. direktorom ovog preduzeća. Sufinansiranjem ovog projekta, čija je ukupna vrednost 50,4 miliona dinara, pokrajinska Vlada obezbedila je i otvaranje 50 radnih mesta. Prilikom uručivanja rešenja o sufinansiranju rukovodstvu Jugoremedije, predsednik Pajtić naglasio je da je ovo 85 pogon, koje Izvršno veće u trećoj godini realizacije ovih projekata finansira. On je naglasio da će pokrajinska Vlada nastaviti sprovođenje programa zapošljavanja i podrške proizvodnih pogona sa primenom visoke tehnologije. 

 


 „Potpisivanjem ovog sporazuma nastavljamo politiku zapošljavanja u Pokrajini, koja je u proteklih godinu dana donela oko 20.000 radnih mesta, putem programa za zapošljavanje i  očuvanje broja radnih mesta, izgradnje i obnove infrastrukture u pokrajini, te projekata za razvoj novih tehnologija i materijala,  koji su poput ovog današnjeg namenjeni razvoju celokupne vojvođanske privrede. „Jugoremedija" je godinama bila brend i gigant farmaceutske industrije na ovim prostorima. Ona to ponovo postaje. Kroz sredstva kojim Izvršno veće investira u ovo preduzeće, želimo da se ono unapredi i dalje razvija, otvore nova radna mesta, kao i da zajednički  nađemo za „Jugoremediju" strateške partnere, koji bi pratili ceo ovaj novi razvoj zrenjaninskog preduzeća, koje je pretrpelo i neuspešnu privatizaciju. Nastavljamo politiku zapošljavanja, nastavljamo politiku intenzivnog finansiranja vojvođanske privrede, jer samo uspešna privreda može nam pomoći da izađemo iz svetske ekonomske krize", istakao je Pajtić. Pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj prof. dr Dragoslav Petrović istakao je da je ovo 21 pogon u oblasti novih materijala, od ukupno 85 koje je Izvršno veće do sada podržalo u različitim oblastima proizvodnje. Profesor Petrović, takođe je najavio značajne investicije i kako je naglasio orjentacija će u godini recesije biti ka preduzećima koji su u drugoj fazi, odnosno onih preduzeća koj se pripremaju da svoje proizvode  plasiraju  na strana tržišta, kao i na  opštine gde nije do sada otvoren ovakav pogon.