Grad Zrenjanin predstavlja potencijale na nekoliko sajmova

Grad Zrenjanin, tokom novembra, predstavlja svoje potencijale na nekoliko domaćih sajmova, iz oblasti nekretnina, investicija i dostignuća lokalnih samouprava.
 
Prvi sajam lokalne samouprave, Beograd, 3. – 5. novembar 2009.
 
Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Stalna konferencija gradova i opština i opština Novi Beograd od 3. do 5. novembra su organizovali Prvi sajam lokalne samouprave u Srbiji. 
 
 Sajam je otvorio Mirko Cvetković, predsednik Vlade Republike Srbije, a u uvodnom delu prisutnima  se obratio Milan Marković, ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu, i Nenad Milenković, predsednik Stalne konferencije gradova i opština i predsednik opštine Novi Beograd.

Grad Zrenjanin je  predstavio svoje privredne, kulturne, turističke i  druge potencijale, a  prvog dana sajma je bio prisutan i gradonačelnik dr Mileta MIhajlov  koji je obišao stand i sreo se sa predstavnicima  Vlade I donatorima.

Ovaj sajam je bio dobra prilika da opštine i gradovi u Republici Srbiji prikažu svoje aktivnosti i predstave svoje resurse i potencijale svim zainteresovanim kompanijama, investitorima i donatorima.
 
BelRE – Beogradski sajam nekretnina i investicija,  Beograd, 5. – 7. novembar 2009.
 
U Beogradu je od 5.do 7. novembra održan Četvrti sajam nekretnina i investicija "Belre" (skraćeno od "Belgrade Real Expo"), na kojem je učestvovalo oko 50 domaćih i stranih izlagača, između ostalih i  Grad Zrenjanin.

"Belre" okuplja vlasnike zemljišta, investitore, konsultante, projektante, investicione fondove, banke, osiguravajuće kompanije, kreditore i krajnje korisnike da bi razmenili iskustva, ideje i dogovore oko novih zajedničkih projekata.

Tokom tri dana Grad Zrenjanin je predstavio svoje aktuelne  investicione mogućnosti. Ujedno, to je bila prilika da se razmene iskustva, ideje i vizije i započnu novi projekti .
 
 
INVESTEXPO, Novi Sad, 10 – 13. novembar 2009.
 
Sajam INVESTEXPO – koji objedinjuje sajmove investicija, nekretnina i energetike – održava se od 10. do 13. novembra ove godine u cilju  promovisanja kapitalnih projekata više od 50 gradova i opština Srbije i regiona, ali i ulaganja u energetski sektor.

Sajam je otvorio dr Bojan Pajtić, predsednik  Izvršnog veća Vojvodine.

Grad Zrenjanin je predstavio svoje investicione potencijale, uključujući infrastrukturalne kapacitete,  industrijske zone, ali i  privredne potencijale i dosadašnje projekte. 
 

Sajam je posetio i gradonačelnik  Grada Zrenjanina, dr Mileta Mihajlov koji se na štandu zadržao u kraćem  razgovoru sa dr Bojanom Pajtićem  prilikom njegovog obilaska izlagača.