Virus H1N1 - "Nema mesta panici"

Juče je u sedištu Srednjebanatskog okruga, na inicijativu načelnice Tanje Dulović, održana konferencija za novinare na kojoj su govorili relevantni predstavnici i stručnjaci iz oblasti zdravstva, školstva i lokalnih vlasti, kako bi se javnost i građani pravovremeno obavestili o ponašanju i postupanju u slučaju pojave siptoma gripa izazvanog virusom tipa A (H1N1).

 

 

 

Predstavnicima medija su se obratili, osim načelnice okruga Tanje Dulović,  direktor Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin dr Mirko Bačić, v.d. direktor Opšte bolnice dr Gordana Kozlovački, epidemiolog dr Radivoj Filipov, načelnik infektivnog odeljenja dr Dragan Tošić, pomoćnik direktora Doma zdravlja dr Nada Bačić, direktor Apoteke Zrenjanin Edit Fuks, gradonačelnik grada Zrenjanina dr Mileta Mihajlov i načelnik Školske uprave Staniša Banjanin.

 


Tom prilikom je predočeno da nema mesta za paniku i zabrinutost, jer se situacija kontinuirano prati, dok su sve zdravstvene službe u potpunosti pripravne za zbrinjavanje i prihvat obolelih ukoliko dođe do epidemije. Građanima je upućen apel da se, u slučaju pojave siptoma bolesti, obavezno prvo obrate primarnoj zdravstvenoj službi koja će zatim, ukoliko ima potrebe, postupiti prema utvrđenoj metodologiji s kojom su upoznati svi zdravstveni radnici.
 
Za sve dodatne informacije zainteresovani građani se mogu obratiti na dežurni telefon broj 023/566-345, pri Zavodu za javno zdravlje u Zrenjaninu, istakao je direktor ove ustanove.