Digitalna škola u ''2.oktobru''

Ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić posetila je  osnovnu školu "2. oktobar" u Zrenjaninu koja će uskoro, u okviru projekta koji sporovodi to ministarstvo, dobiti 30 računara za svoj računarski kabinet.
Matić je tom prilikom istakla da za projekte Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo "Klikni bezbedno" i "Digitalna škola" vlada veliko interesovanje škola i da se za projekat "Digitalna škola" prijavilo preko 2900 školskih objekata, što je preko 90 odsto.
- Taj projekat je u fazi raspisanog tendera i mi očekujemo da ćemo za oko mesec dana biti u stanju da donesemo odluku ko će biti dobavljači. Nabavljaće se oko 30.000 radnih mesta za nastavnike i za decu u školama širom Srbije, a sve škole dobiće ono za šta su se prijavile - kazala je ministarka Matić.
Govoreći o projektu "Klikni bezbedno", ona je pdsetila da je Ministartvo za telekomunikacije i informaciono društvo pre petanestak dana otvorilo novi ciklus "onlajn" kviza koji deca mogu rešavati preko interneta, a svake nedelje najboljoj školi biće dodeljivane nagrade.
- Pozivamo sve škole iz zrenjaninskog regiona da na našem sajtu www.kliknibezbedno.rs  rešavaju kviz o obezbednosti na internetu – rekla je tom prilikom Matić.

 


Direktorka škole "2. oktobar" Sonja Vujin, istakla je da se akcija zaštite dece od nasilja na interentu u toj ustanovi sprovodi, kako sa decom, tako i sa roditeljima jer je za bezbednost dece potrebna i njihova edukacija.
- Naša škola je među prvima konkurisala za projekat "Digitalna škola" i očekujemo 30 računara koji će zasigurno povećati kvalitet nastave u našoj školi - navela je direktorica Vujin.
Školu je posetio i zamenik gradonačelnika Goran Kaurić koji je takođe istakao značaj akcije kojom se pospešuje bezbednost dece na internetu i naveo da Grad Zrenjanin  podržava ovakve projekte.
- Svi znamo da je internet dostupan deci i veoma je bitno da se ona na pravi način edukuju i bezbedno koriste usluge interneta – rekao je Kaurić, napominjući da će Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo vrlo brzo donirati računare, te da će računarski kabinet biti od velike koristi.