Potpuno urušen krov na rodnoj kući Servo Mihalja

Povodom urušavanja krova na rodnoj kući narodnog heroja Servo Mihalja, do kojeg je došlo u petak, u večernjim časovima, predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton izdao je sledeće saopštenje:
 
"Pre nekoliko dana došlo je do potpunog urušavanja krova na rodnoj kući narodnog heroja Servo Mihalja, u Štrosmajerovoj ulici u Zrenjaninu. Nažalost, ovo nije usamljen primer da objekat koji je država pre više od pola veka proglasila kulturnim dobrom, doživljava ovakvu sudbinu, jer takav njegov status, praktično, onemogućava intervenciju od strane lokalne samouprave, u cilju zaštite objekta od propadanja.
 
Servo Mihalj je, bez sumnje, značajna ličnost iz jednog perioda gradske istorije, i treba obeležiti mesto na kom je rođen i živeo, dakle, i obnoviti ovu kuću. Apelujemo još jednom na državne organe da donesu odgovarajuće odluke koje bi regulisale sada neodrživi status zaštite spomenika kulture, kao i da se nadležnost nad takvim spomenicima konačno prenese na lokalne samouprave. U suprotnom, bićemo svedoci da spomenici koji su pod zaštitom nestaju, jer grad nema ovlašćenja da ih štiti, a država ne reaguje, kada se zahteva njihova sanacija ili rekonstrukcija", saopštava povodom ovog događaja Aleksandar Marton.