Saopštenje i apel - pomoći narodu Japana

Gradonačelnik Zrenjanina, dr Mileta Mihajlov, i predsednik Skupštine grada Zrenjanina, Aleksandar Marton, apeluju na sve građanke i građane Zrenjanina da se, u skladu s mogućnostima, uključe u humanu akciju pomoći narodu Japana i podsećaju da je ova zemlja, tokom protekle decenije, značajno pomagala Republiku Srbiju i Grad Zrenjanin.
- Predstavnici ambasade Japana bili su naši česti i dragi gosti, a narod Japana je, kroz brojne donacije, pomagao zrenjaninskim školama, zdravstvenim ustanovama, organizacijama invalida, ustanovama kulture... Sada je prilika da uzvratimo humanost prijateljskom narodu koji preživljava teške trenutke nakon prirodne katastrofe. Apelujemo na građanke i građane Zrenjanina da, putem slanja SMS poruka na jedinstven broj 2001, ili uplatama na račun Crvenog krsta Srbije, učestvuju u akciji pomoći koja je široko prihvaćena u Republiici Srbiji i realizuje se u gotovo svim sredinama – poručuju dr Mileta Mihajlov i Aleksandar Marton, koji su se i lično uključili u akciju. 
 
Mobilni operateri Srbije aktivirali su jedinstven SMS broj 2001, za sve svoje korisnike koji donacijom žele da pomognu građane Japana ugrožene zemljotresom i cunamijem.
Cena poruke, poslate na ovaj broj, je 50 dinara i na donirani iznos ne plaća se porez. Sav prikupljen novac biće prebačen na račun Crvenog krsta Srbije koji je namenski otvoren za pomoć stanovništvu Japana.
 
Takođe, novčana sredstva se mogu uplatiti i na pomenuti račun Crvenog krsta Srbije -  Privredna banka a.d. Beograd br. 255-0013100104000-04, sa naznakom "Pomoć stanovništvu Japana". Prikupljena novčana sredstva Crveni krst Srbije uputiće Crvenom krstu Japana, kako bi bilo omogućeno dostavljanje humanitarne pomoći ugroženom stanovništvu.