Међуопштински форум Зрењанина, Кикинде и Новог Бечеја

У оквиру УСАИД Пројекта одрживог локалног развоја, у Новом Бечеју одржан је први састанак Међуопштинског форума Зрењанина, Кикинде и Новог Бечеја.

 

 Према Споразуму о сарадњи локалних самоуправа, Меморандуму о разумевању и његовом анексу, који су потписали представници града Зрењанина и општина Кикинда и Нови Бечеј, представници Пројекта, организација цивилног друштва и пословне заједнице, Основан је међуопштински форум који су се састојали од градоначелника и председника општина и директора регионалне Агенције за социјални економски развој - Банат.

 

 

Овај први форум односи се на усвајање Акционог плана за 2012. годину и прилагођавање заједничких потреба, приоритетних пројеката и активности у међуопштинском партнерству.

 

Као приоритете истичу се три стратешки важне иницијативе: (1) израда Мастер плана за развој туризма на реци Тиси који ће обухватити подручја из међуопштинског партнерства Зрењанин, Нови Бечеј и Кикинда, (2) унапређење регионалног развоја пољопривреде за формирање радне зоне за пољопривреду у Кикинди, отварање центра за обуку у Зрењанину и планирање регионалног Центра за хладњаче, (3) унапређење система управљања имовином

 

 

УСАИД-ов пројекат одрживог локалног развоја је иницијатива да подржи дугорочни економски развој и друштвени развој локалних заједница у њиховим напорима да ефикасно решавају заједничке проблеме. Кључне пројектне активности су усмерене на успостављање, јачање и промовисање међуопштинских партнерстава, као и партнерства са приватним и невладиним сектором.