Svečano uručeni ključevi reanimobila

Kupovinom novog vozila „Reanimobila“ zrenjaninski Dom zdravlja „Doktor Boško Vrebalov“ unaprediće primarnu zdravstvenu zaštitu jer će na taj način obnoviti vozni park, a uz to imati mogućnost za obavljanje terenskih laboratorijskih usluga.
 
 
Dvostruki značaj ove investicije istakao je danas, prilikom svečanog uručenja ključeva i direktor Doma zdravlja Borislav Djordjević.     
- S jedne strane ovo vozilo će unaprediti kvalitet našeg rada, a s druge strane, oslobodili smo jedno manje vozilo iz službe hitne pomoći koje će polovinom meseca krenuti na teren i naša priča o terenskoj laboratoriji konačno dobija kraj, ili počtak. Počinjemo da obilazimo punktove u naseljenim mestima, nadam se na zadovoljstvo pacijenata, a verujte i nas, jer su gužve u specijalističkoj laboratoriji postale nepodnošljive – rekao je Đorđević. 
 
 
Grad će nastaviti da ulaže u primarnu zdravstvenu zaštitu, obećao je gradonačelnik Mileta Mihajlov, istakavši da je ulaganje u primarnu zaštitu jedan od prioriteta lokalne samouprave.
-Radimo na adaptaciji zgrade Hitne pomoći i očekujemo uskoro preseljenje iz stare specijalističke poliklinike u nove prostore – dodao je Mihajlov.
Inače, sredstva u vrednosti od 3.820.000 dinara obezbedjena su iz budžeta grada Zrenjanina, a dodatna ulaganja u opremanje vozila uradiće Dom zdravlja.