Gimnazijalci iz Svebišhala i Zrenjanina u Gradskoj kući

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Čedomir Janjić i Dubravka Bulovan Bengin, pomoćnik gradonačelnika, primili su danas u velikoj sali Gradske kuće učenike zrenjaninske Gimnazije i njihove goste, učenike gimnazije "Sveti Mihael" iz nemačkog grada Svebišhala.
 
 
Sa istorijom grada, kulturom i privredom našeg grada goste je upoznao zamenk Janjić istakavši da je svakom domaćinu drago kada mu dolaze gosti, te da je to slučaj i danas.
On je izrazio zadovoljstvo što je saradnja dveju gimnazija postala tradicionalna i što su se zrenjaninski gimnazijalci vraćali sa izuzetno pozitivnim utiscima.
- Nadam se da ćete i vi iz našeg grada poneti lepe utiske i da ćete se rado sećati gostovanja u Zrenjaninu – rekao je Janjić.
 
    
 
Profesori Ahim Štark i AnaVajpert kažu da su oduševljeni srdačnim ljudima koje su sreli, kao i prijatnom dobrodošlicom na svakom koraku. 
Ovom posetom svakako su zadovoljni i zrenjaninski gimnazijalci. Nataša Ubović kaže da joj je u gostima dve godine mlađa Fiona i da su se odlično uklopile.
-Kada sam bila kod nje zaista mi je bilo lepo, i njeni roditelji su me lepo prihvatili. Ona je sada ovde i već prvog dana joj se svidelo – rekla je Nataša.
Njena školska drugarica Milana Kovačević kaže da je ideja o razmeni učenika dobra jer je to prilika da, kako navodi, upoznaju drugove i drugarice iz potpuno druge sredine i druge kulture.
Direktor Gimnazije, Milan Radaković očekuje da će ova saradnja trajati i narednih godina. 
 
    
 
Kako je rekao, gostima će osim kroz Zrenjanin provesti i kroz Beograd i Novi Sad, a planirani su i izleti na Carsku Baru kako bi dopunili svoja znanja kako o Zrenjaninu tako i o Srbiji.
Učenici iz Nemačke bili su zatim u prilici da razgledaju Gradsku kuću, a posebno interesanan za njih je bio obilazak kabineta gradonačelnika i njegovog zamenika.