Prijem za Borovčanina i Piperskog

Gradonačelnik Zrenjanina mr Ivan Bošnjak primio je u petak Nenada Borovčanina, državnog sekretara u ministarstvu omladine i sporta i Milana Piperskog, profesionalnog boksera iz Zrenjanina koji je nedavno odbranio titulu prvaka svih slovenskih zemalja. 
Prijemu su prisustvovali Darko Trajlov, direktor zrenjaninske Kancelarije za mlade i Zlatana Ankić, koja je u gradskom veću zadužena za oblast sporta.
 
 
Gradonačelnik je upoznao goste sa položajem mladih u Zrenjaninu, uslovima koje oni imaju za obražovanje, školovanje i zapošljavanje i naporima lokalne samouprave da im u tome pomogne. On je ukazao i na značaj Kancelarije za mlade koja podržava inicijative mladih, pomaže im u pronalaženju posla uključujući ih u različite projekte. 
Borovčanin je naveo akcije resornog ministarstva i pomoć koju daje lokalnim kancelarijama za mlade, posebno ističući važnost jačanja aktivnosti karijernog vođenja mladih i povezivanja nezaposlenih sa potencijalnim poslodavcima formiranjem posebne baze podataka.
 
 
Nenad Borovčanin je inače profi bokser, šampion Evrope, pa je deo razgovora bio posvećen sportu. Istakavši da je Zrenjanin grad mladih i grad sporta, Borovčanin je kazao da je ulaganje u sport ulaganje u budućnost i naglasio da su sportisti odlični uzori mladim ljudima.
On je gradonačelniku mr Ivanu Bošnjaku predočio inicijativu da se naredni meč Milana Piperskog održi u rodnom Zrenjaninu.