Završetak druge faze radova na izgradnji kanalizacione mreže u Kleku

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Čedomir Janjić prisustvovao je danas završetku radova na izgradnji druge faze kanalizacione mreže u Kleku, a kako je najavio, taj posao uskoro će biti završen i u  Elemiru, Ečkoj i Melencima.
- Ne treba mnogo govoriti o značaju ovih radova, posebno ne Zrenjanincima koji imaju kompletno izgrađenu kanalizacacionu mrežu na teritoriji Grada. Radovi na izgradnji kanalizacione mreže započet je u četiri naseljena mesta, a imamo urađene projekte i za ostale mesne zajednice. Mislim da ćemo uspeti da obezbedimo sredstva u narednom periodu kako bi se krenulo u realizaciju tih projekata – rekao je Janjić.
 
 
 
Direktor Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Bojan Putić, kaže da vrednost radova   iznosi 67 miliona dinara, a obezbeđena su iz budžeta Grada i Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine i Mesne zajednice Klek.
- Do sada je urađen glavni potisni kanalizacioni vod ukupne dužine 1258 metara, završena je glavna crpna stanica i šest tranzitnih crpnih stanica. Pored toga, završeno je 6080 ,7 metara potisnih cevovoda i oko 180 kompletnih crpnih stanica, kao i 4874,7 m gravitacione mreže sa 335 gravitacionih priključaka, koji su objedinili ceo sistem kanalizacije. Javno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ će nastojati da i u narednom periodu vrši nadzor i kontrolu izgradnje kanalizacije u Kleku i nadam se da ćemo do kraja godine završiti planirane radove za ovu, i pripremiti se za sledeću godinu, tako da se objedini ceo sistem kanalisanja u naseljenom mestu Klek – rekao je Putić.
U sledećoj fazi izgradnje kanalizacije u Kleku, kako je naveo, vršiće se povezivanje kompletnog sistema kanalisanja sa centralnim vodom, koji je na potezu od Mlekare ka centralnim gradskim kanalizacionim sistemom,  tako da će biti objedinjene gradske i kanalizacione mreže u naseljenim mestim, u narednom periodu.
- Ono što je najbitnije za „Vodovod i kanalizaciju“ jesu šest stotina priključaka koji se ovim sistemom objedinjuje tako da će šest stotina domaćinstava biti priključeno u mrežu kanalisanja – dodao je Putić.  
Inače,  Klek je prvo naseljeno mesto na teritoriji Grada Zrenjanina u kom je počela izgradnja lokalne kanalizacione mreže, a prvim investicionim ciklusom radova  obuhvaćeni su još Elemir, Melenci i Ečka.