Основна и средња школа '' 9. мај '' треба помоћ заједнице

Данас је градоначелник Зрењанина, мр. Иван Бошњак, посетио Основну и Средњу школу „9.мај“, коју похађа око 320 ученика, шест у првом разреду, наводећи да се очекује да ће заједница у што већем броју подржати децу са посебним потребама.

     

-Зато сам данас овде, да видим каква је ситуација у овој школи. Имао сам прилику да упознам директора, наставнике и ученике. Услове рада треба побољшати донацијама и подршком града да обезбеди боље окружење за децу са посебним потребама које ће им омогућити добар развој и раст како би постали достојни грађани нашег града - рекао је градоначелник Бошњак.

Директорица Снежана Олушки каже да се главни проблеми односе на школску зграду стару више од сто година, док је ученицима, с друге стране, потребна посебна пажња, тако да се многи уређаји и техничка опрема морају прилагодити њиховим потребама.
- За нас је веома важно да градоначелник дође у посету на самом почетку нове школске године, што схватамо као посебну спремност да подрже и помогну и нашој школи и ученицима, рекла је она.