Inicijativa za bratimljenje sa opštinom Štrpce

Na danas održanoj sednici Gradskog veća usvojen je Predlog Zaključka o pokretanju Inicijative za uspostavljanje saradnje između grada Zrenjanina, Republika Srbija i opštine Štrpce, Republika Srbija.
Gradonačelnik Zrenjanina mr Ivan Bošnjak kaže da je na osnovu aktivnosti u koje je Grad bio uključen od strane Kancelarije za Kosovo i Metohiju održan sastanak kome je prisustvovala i delegacija našeg grada.

 
 
-Tom  prilikom upoznati smo sa predstavnicima opština sa Kosova i Metohije i na osnovu uspostavljenih kontakata pokrenuli smo inicijativu da se Zrenjanin, za početak, pobratimi sa najjužnijom enklavom, odnosno Opštinom Štrpce koja se nalazi u jugoistočnom delu te pokrajine. To je veoma živopisan kraj, sa oko petnaest hiljada stanovnika, obronci Šar planine su u pitanju, a ski centar Brezovica nalazi se na teritoriji ove opštine. Na osnovu naših kontakata koje smo tamo imali Skupština opštine Štrpci već je donela odluku da se pristupi bratimljenju i mi praktično ovim samo odgovaramo, a želeli bismo da posle ovog zaključka Gradskog veća to isto učini i Skupština grada Zrenjanina i da se praktično pristupi bratimljenju – rekao je Bošnjak.
 
 
 
Kako je naglasio, bratimljenje Zrenjanina i opštine Štrpce biće ostvareno kroz kulturnu, sportsku, ekonomsku i svaku drugu saradnju.
-Predstavnici Štrpca bili su nam gosti tokom obeležavanja Praznika grada i nakon toga mogu slobodno  da kažem da ćemo Opštinu Štrpce smatrati za dvadeset i treće naseljeno mesto Grada Zrenjanina. Pomoćićemo im svim našim kontaktima – dodao je on.     
Na sednici Gradskog veća usvojen je i Predlog Zaključka o prihvatanju odgovora na tužbu protiv Rešenja Gradskog veća broj: 436-668/12-III od 17.09.2012. godine u sporu tužioca ''AUTOBANAT''- DOO ZRENJANIN – u stečaju iz Zrenjanina u postupku pred Upravnim sudom Republike Srbije u Beogradu.