Karan: Poptisan Protokol za izgradnju obilaznice

-Uspeli smo da ozvaničimo veliki posao za Zrenjanin jer je potpisan Protokol o načinu realizacije projekta izgradnje druge faze obilaznog puta oko Zrenjanina, što praktično znači da smo obezbedili novac za izgradnju obilaznice -  izjavio je Darko Karan pomoćnik gradonačelnika.
- Protokol je 5. novembra ispred Grada Zrenjanina potpisao gradonačelnik mr Ivan Bošnjak, a ispred preduzeća Putevi Srbije Zoran Drobnjak. Vrednost tog protokola je 775 miliona dinara, od toga Grad se obavezao da 75 miliona dinara uloži u projektnu dokumentaciju i eksproprijaciju zemljišta. Ono što je dobro jeste da su konačno obezbeđena sredstva za izgradnju  obilaznice. Vlada Republike Srbije preko JP „Putevi Srbije“ će finansirati taj posao, a početak radova zavisi od nas, odnosno od sređivanja projektne dokumentacije. Realno je očekivati, kako je ranije planirano i dogovoreno, da ćemo otvoriti tri gradilišta početkom građevinske sezone, od 15. aprila iduće godine. Jedno gradilište biće na deonici od Mihajlovačkog puta do Prvomajske, drugo je izgradnja mosta i treće izgradnja nadvožnjaka – objasnio je Karan i naveo da potpisivanjem Protokola zapravo rešeni dugogodišnji problemi oko finansiranja.
- Mnoge lokalne samouprave samouprave su želele sličan ugovor, ali mi smo uspeli, posle sto dana vlasti. I ovo jeste rezultat timskog uspeha koalicije i zbog toga mislim da će u narednom periodu svi Zrenajninci biti zadovoljni jer će jedan ključan infrastrukturni problem grada biti rešen, a samim tim teški saobraćaj biće izmešten iz naših glavnih ulica – rekao je on.
Karan je ukazao da će početkom građevinske sezone mnoge zrenjaninske firme imati dobrobit jer će na izgradnji obilaznice biti angažovani domaći izvođači, što će, navodi, na taj način pokrenuti građevinsku operativu.