Završetak radova na izgradnji biciklističke staze prema Kleku

Zamenik gradonačelnika Čedomir Janjić obišao je danas radove na izgradnji biciklističke staze, investicije vredne 30 miliona dinara, a obezbeđenih iz Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.
Gradnja biciklističke staze ka Kleku, duge oko 4,5 kilometara širine 2 metra, počela je avgusta ove godine, izvođač radova je zrenjaninsko preduzeće "Vojvodinaput", ali se zbog situacije u tom preduzeću nije mogao odrediti tačan rok završetka.
 
 
 
 
-Prema uveravanjima iz "Vojvodinaputa" ova biciklistička staza trebalo bu da bude završena do kraja nedelje. Radovi su se malo odužili, ali, poznavajući situaciju u toj firmi ne mogu biti nezadovoljan. Najbitnije je da oni budu završeni do kraja građevinske sezone – rekao je Janjić ukazujući da je započeta i rekontsrukcija ulice Nikole Pašića.
Janjić je danas obišao i ulicu Pere Dobrinovića gde se u jednom delu nasipa asfalt.
 
 
 
-Dobili smo zahtev od građana i mesne zajednice da im se na neki način reši privremeni put, do sledeće godine, dok se ne obezbede sredstva za asfaltiranje jer su problemi, posebno u vreme kiša ogromni.  Obavešteni smo da ovuda ni kola hitne pmoći nisu mogla da priđu. Odlučili smo da se strugani asfalt iz ulice Nikole Pašića raspodeli ovde. Nadamo se da će to biti dobro, privremeno rešenje – kazao je Janjić.
 
 
Dragan Gligorin koji u toj ulici živi već 27 godina nije krio zadovoljstvo, a ni iznenanđenje i pri tom se  zahvalio gradskim čelnicima na pomoći.
- Naša ulica je na lepom mestu, a do sada zimi nismo mogli da isteramo auto iz dvorišta. Posebno sam zahvalan na ovim radovima jer imam bolesnu ćerku invalida i to mi puno znači. Zahvaljujem se u ime svih komšija jer će nam ovo olakšati život – rekao je Gligorin.