Сарадња школе „9 мај“ и „Машталиште“

Протокол о сарадњи града Зрењанина са основном и средњом школом „9.мај“ и Дечијим и омладинским центром „Машталиште“ потписан је данас у Градској кући.

 

Градоначелник Иван Бошњак, рекао је да је, као што је обећано на почетку академске године, суштинско питање било побољшање услова рада
- Данас смо укључили „Машталиште“, али наравно, ово је само први корак наших активности - рекао је Бошњак.

 

 

Координаторка "Машталишта" Милица Велимировић истиче да сарадња траје већ дванаест година, али је ово први пут да је званично објављена, као део велике компаније коју организују млади из "Машталишта" и која се односи на дечија права
- У „Машталишту“ имамо свакодневни боравак за мало хендикепирану децу, као и активности за децу из основне основне и средње школе и сви заједно раде доприносећи локалној заједници. Дакле, данас проверавамо нешто што радимо више од једне деценије - рекла је она.

 

 

Директорица школе „9. мај“ Снежана Олушки каже да су очекивања постигнута давно, а ово потписивање Протокола сада је само симболичан чин да се демонстрира заједничка брига о деци и омладини Града, школа „9.мај“ и "Машталиште".

 

Директорка се такође захвалила Милици Велимировић која је у потпуности разумела и сарађивала пре неколико година, када је било обезбеђено да млади када буду престари да би могли остати у школи буду пребачени у „Машталиште“ . Ови млади људи раде у башти, уче ткати и радити друге занатске радове. Додала је да је посета градоначелника за њих била веома важна и значила је важну врсту подршке. Такође се захвалила медијима на подршци. Ово је прави начин за рушење психо-социјалних баријера предрасуда и отварање пута до срца људи - рекла је.