Градоначелник Бошњак у Бриселу

У оквиру програма „Подршка локалним самоуправама у процесу ЕУ интеграција“ делегација Сталне конференције градова и општина (СКГО), укључујући градоначелника Зрењанина, мр. Ивана Бошњака, учествовала је на 10. Данима отворених врата у Бриселу од 8. до 11. октобра.

 

Посету су организовали СКГО и Шведска агенција за међународну развојну сарадњу, која је финансирала дане отворених врата, семинаре и радионице о размени знања и искустава локалних и регионалних управа у Европи, укључујући три тематска приоритета: Паметан и зелени раст за све, територијални сарадња и постизање резултата.

 

 

Председник Покрајинске владе Војводине Бојан Пајтић такође је учествовао у ДАНИМА ОТВОРЕНИХ ВРАТА, као и председници општина Врњачка бања и Баточина и многи чланови Војвођанског парламента.

 

Према речима градоначелника Зрењанина Ивана Бошњака, који је и члан одбора СКГО, семинари и радионице су укључивали дискусије о значају и могућностима регионалне сарадње изражавајући наде да ће посета Бриселу допринети бољој употреби фондова ЕУ и привлачењу нових инвеститора.