Briga o socijalno ugroženim stanovnicima

Član Gradskog veća grada Zrenjanina zadužen za socijalna pitanja Dragan Šašić obišao je danas osmočlanu porodicu Adamov iz Elemira u tom prilikom uručio im pakete namirnica i sredstava za higijenu. 
Prema rečima Šašića, pakete koji su dodeljeni porodici Adamov donirali su Crveni krst  i Aleksandar Lakatuš vlasnik firme za obezbeđenje Polar Security.
 
 
-Osnovni problem ove porodice je nedostatak stambenog prostora, a trenutno žive u potpuno neadekvatnim uslovima. Nažalost u ovom momentu ne možemo da reagujemo, ali su nam se na moju i sreću Grada, pridružili naši preduzetnici. Danas je vlasnik firme Polar Security posalo pakete za šestoro dece ove porodice i to je samo početak akcije – rekao je Šašić i ujedno pozvao sve zrenjaninske privrednike da slede primer Lakatuša, pridruže se akciji i pomognu najugroženijim stanovnicima našeg grada. 
 
 
- Znamo da paketi nisu ono što rešava njihov problem, ali, nadamo se da ćemo akciju, koju smo nazvali 'Kuća se zida srcem', uspeti da završimo. Uskoro ćemo objaviti sve uslove za učešće u njoj, a nadamo se i podršci privrednika i ljudi koji su u mogućnosti da pomognu. Vreme jeste teško, ali je nečije malo nekome mnogo, u najskorije vreme ćemo početi da zidamo kuću za socijalno stanovanje i nadamo se da će ova porodica zimu dočekati u mnogo boljim uslovima – dodao je Šašić.
 
 
Inače, Jasna i Miroljub su bez posla, a porodica preživljava od novca koji Miroljub zarađuje snalazeći se i radeći povremene poslove. Žive u samo dve prostorije trošne kuće koja nema ni vlasnika.