Nezaposlenima ponuđena 182 radna mesta

Na današnjem Sajmu zapošljavanja, održanom u hali "Medison", nezaposlenima, kojih je u Srednjobanatskom okrugu više od 19.000, dvadeset poslodavaca ponudilo je 182 radna mesta.
Otvarajući sajam zamenik gradonačelnika Čedomir Janjić je istakao zadovoljstvo što se sajam redovno održava u našem gradu i što je do sada na taj način i na prethodnih 15 sajmova do posla došlo više od 2.600 lica.
- Nadam se da ćemo za šest meseci, kada se opet bude organizovao sajam, moći da zaposlimo više stotina ljudi. Gradska uprava je rešila ozbiljnije da se pozabavi ovim, najvećim, problemom i u budžetu za ovu godinu odvojeno je petnaest miliona dinara za aktivno zapošljavanje, za pripravnike i javne radove - rekao je on.
 
 
Kako je naglasio, uskoro se očekuju i nova zapošljavanja jer će, naveo je,  investitori krenuti da grade fabrike i pogone u Zrenjaninu što će stvoriti mogućnosti za zapošljavanje hiljade ljudi.
Direktor NSZ filijale Zrenjanin, Pero Knežević je rekao da je današnji sajam, uprkos ekonomskoj krizi, dokaz da za najupornije i najaktivnije postoji šansa za zaposlenje.
 
 
Najviše radnika traženo je za rad u pogonima italijanskog Fulgara – njih 40, a među traženim profilima bili su su PR menadžer, automehaničar, autoelektričar, komercijalista, diplomirani pravnik, diplomirani inženjer mašinstva, profesori nemačkog i engleskog jezika, zatim strukovni vaspitač, savetnici u osiguranju, kao i vozač i prodavac.
Na ovom sajmu potrebu za radnicima iskazali su Gece, Mecaplast, Dijamant, Drekslmajer, kao i Gomeks, Impel, Delta Generali, Eko gradnja, BB Trade, Dunav osiguranje i drugi.
Sajam je održan u organizaciji zrenjaninske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ), lokalne samouprave i Lokalnog saveta za zapošljavanje.