Ples 1470 zrenjaninskih maturanata

Hiljadu četiri stotine sedamdeset zrenjaninskih maturanata, iz svih gradskih srednjih škola, plesalo je danas kadril u centru grada, u okviru manifestacije "European quadrille dance festival", koja se održava istovremeno u više desetina evropskih gradova, sa brojem učesnika kojim je prethodnih godina obaran Ginisov rekord. Zrenjanin je tom prilikom naveden kao jedan od gradova u kom je plesalo najviše maturanata. 
 
     
 
      
 
Maturanti su u pešačkoj zoni, uz više stotina posmatrača, plesali odeveni u narandžaste i zelene majice, dok su "specijalni" plesački rekviziti bili zeleni kišobrani. Uz pozdravne reči učesnicima i najlepše želje, ples je otvorio gradonačelnik Zrenjanina, mr Ivan Bošnjak.
- Želim vam da ovaj simbolični oproštaj od vašeg srednjoškolskog perioda pamtite celog života. Želim vam da budete najbolji i najlepši, kao što ste bili do sada, a da vam ovo odrastanje ne padne teško, kao, na primer, nama vođenje javnih poslova. Volite se, zaljubljujte se, provedite se najbolje na ovom najdužem raspustu koji je pred vama – poručio je gradonačelnik zrenjaninskoj mladosti.  
 
   
 
   
 
Koordinator plesa u Zrenjaninu bila je Nikoleta Dojkić, uz podršku Grada Zrenjanina.