Postavljena tartan staza u ''Kristalnoj dvorani''

U novoj zrenjaninskoj hali sportova, popularnoj "Kristalnoj dvorani", postavljena je tartan staza, čime se stiču uslovi za kvaliteniji trenažni proces zrenjaninskih sportista tokom zimske sezone. Najviše će je koristiti atletičari, koji su i inicirali postavljanje staze ispod tribina hale, čime je Zrenjanin, praktično, postao prvi grad u Srbiji sa kružnom tartan stazom u zatvorenom prostoru, ukupne dužine oko 250 metara. 
 
Neposredno po postavljanju staze, halu sportova posetili su gradonačelnik Zrenjanina, mr Ivan Bošnjak i njegov pomoćnik, Duško Radišić. Tokom razgovora s rukovodiocima JP "Sportski objekti" i predstavnicima atletskih klubova "Proleter" i "Banat" oni su postavljanje staze ocenili kao značajan korak ka konačnom privođenju planiranoj nameni "Kristalne dvorane". 
- Neke od planiranih aktivnosti u ovom objektu jesu, svakako, treninzi sportskih ekipa, pre svega atletičara, ali i ostalih koji budu zainteresovani. Projektom izgradnje hale bilo je predviđeno da se ispod tribina nađe tartan staza za atletske i treninge sportista. Zajedničkom inicijativom od strane atletskih klubova, jednom vrstom razumevanja s naše strane, Gradske uprave i "Sportskih objekata", koji su sve ovo realizovali, Zrenjanin je dobio prvu tartan stazu ove vrste u Srbiji – istakao je gradonačelnik Bošnjak i dodao da je vrednost investicije 1.400.000 dinara.   
 
   
 
Mladen Grujić, trener u AK "Proleter", kaže da će investicija mnogo značiti, pre svega, atletskom sportu. 
- Dugi niz godina prisutan je problem treniranja tokom zimskog perioda i taj deo priprema mi nismo mogli ni malo kvalitetno da sprovedemo. Sada će to biti u značajnoj meri poboljšano, što će, verujem, pokazati i naši rezultati tokom godine i da nećemo imati taj, takozvani "prazan hod" u pripremama. Zahvalni smo Gradu Zrenjaninu i gradonačelniku, što su prepoznali naš kvalitet i omogućili nam da zimi više ne moramo da putujemo u Beograd ili Novi Sad na treninge   – ističe Grujić i dodaje da će karakteristike tartana sa dve i delom sa tri atletske staze omogućiti različite vidove treninga.
- Moći ćemo da izvodimo kružna trčanja, deonice, a s obzirom da su staze širine 1,22 m, zadovoljavaju i atletske dimenzije za postavljanje prepona. Znači, za sprint, preponaška trčanja, skakače, dvorana je odlična. Novi Sad ima atletsku dvoranu, ali samo u dužini od 60 metara, Beograd ima atletski "tunel" na "Zvezdinom" stadionu, ali takođe od samo 60 metara, dakle, Zrenjanin je ovim postao po nečemu prvi u Srbiji – zadovoljno ističe Grujić. 
 
   
 
Novu stazu prve su probale talentovane atletičarke Angela Terek i Dragana Janković. Jankovićeva je članica AK "Banat", reprezentativka je Srbije na 800 i 1500 m i ističe da će joj ova staza dati dodatnu motivaciju za treniranje i da očekuje još bolje rezultate. 
 
Angela Terek spada među najtalentovanije atletičarke u našem gradu. Kaže da trenira već devet godina, a kao najuspešniji rezulat navodi osvajanje trećeg mesta u štafeti 4x100 m na prvenstvu Evrope za mlađe juniore. 
- Ja sam i državna rekorderka u disciplini 200 metara za mlađe juniorke, osvajala sam i medalje na prvenstvima Balkana i takođe sam mišljenja da će nam ova staza mnogo pomoći u pripremama, naročito zimi, kada je napolju sneg, moći ćemo da poboljšamo brzinu, i uopšte, kvalitet treninga – ističe Terekova.