Prijem za članove sportskog kluba Hendi sport

Zamenik gradončelnika Zrenjanina Čedomir Janjić primio je u  sredu u Plavom salonu članove sportskog kluba Hendi sport, koji su ove godine osvojili više titula državnih prvaka u različitim sportovima.
Prijemu su prisustvovali Ljubomir Stanisavljev, zamenik predsednika Skupštine grada i Zlatana Ankić, koja je u Gradskom veću zadužena za sport.
 
 
 
Janjić je rekao da izuzetno ceni njihove rezultate, a deci i treneru obećao da će im lokalna samouprava pomoći da, između ostalog, dobiju i trenerke sa grbom Grada Zrenjanina, kako
bi se na takmičenjima videlo odakle dolaze.
 
 
-Ovoj deci je možda i najbitnije pomoći, nama služi na čast što je sport u našem gradu razvijen. Trudimo se da se doro radi sa decom, a ovo je primer da se i sa decom sa posenim potrebama dobro radi. Zaista nam je bila čast što smo ugostili naše sugrađane koji nižu priznanja – rekao je Janjić. 
 
 
Trener Borislav Nuhanović je istakao da ovaj klub postoji već pet godina, a da su članovi isključivo deca sa posenim potreama iz Osnovne i srednje škole 9. Maj.
-Krenuli smo veoma skromno, sa petnaestak dece koja su se takmičila tek u dva ili tri sporta. Već treća godina bila nam je veoma uspešna osvojili smo nekoliko titula prvaka države, a ove godine imamo četiri prvaka države u plivanju, šampiona u stonom tenisu, a devojke su nam na nacionalnim igrama bile prvaci, muškarci fudbaleri prvaci države i mislim da uspešnija godina ne može biti – rekao je Nuhanović. 
Kako je rekao, za nekoliko meseci klub će učestvovati na prvenstvu u atletici, a zatim odbojci i košarci sa ženskom i muškom ekipom.