Prijem za kuglaše Banata i Kristala

Vesna Boškov i Sanela Milosav, kuglašice Banata i Kristala koje su na nedavno završenom kadetskom prvenstvu sveta osvojile srebro i dve bronze, selektor reprezentacije Dragan Fatović (trener Kristala), kao i ženska ekipa Banata (koja se plasirala u Super ligu), njihov trener Sava Belić i sekretar kluba Dušan Popadić, bili su u sredu gosti u gradskoj kući. 
 
 
Njihovi domaćini bili su Ljubomir Stanisavljev, zamenik predsednika Skupštine grada i Zlatana Ankić, članica gradskog veća zadužena za sport. Oni su najpre kuglašicama čestitali na velikom uspehu i naglasili da sportisti na najbolji način afirmišu i promovišu Zrenjanin.
 
 
Gosti su govorili i o problemima sa kojima se suočavaju, navodeći da i pored nezavidne finan-sijske situacije, visokih troškova za takmičenja, nabavku rekvizita, sprava, održavanje kuglana, uspevaju da se snađu i da normalno funkcionišu.
Zrenjanin je jedan od kuglaških centara Srbije, a kuglanje je trofejni zrenjaninski sport.
 
 
Kristal i Banat posebnu pažnju posvećuju radu sa mladima, pa su do sada iznedrili mnogo sjajnih kuglašica i kuglaša koji su se dokazali na domaćoj i međunarodnoj sceni, rekli su Belić i Fatović. Stanisavljev i Ankićeva su obećali podršku grada i naglasili da je kuglanje sport kojim mogu da se bave i mladi, ali i veterani.
 
 
- Gradski budžet je ograničen, ima mnogo klubova koji se finansiraju, ali i da od sponzora i ljudi koji žele da pomognu mogu da se obezbede dodatna sredstva – rekao je Stanisavljev.
Gradski čelnici će, kako je prilikom ove posete dogovoreno, uskoro posetiti oba kuglaška kluba.