Stonoteniseri ''Banata'' odbranili titulu prvaka Srbije

Pobedom u Kikindi protiv ekipe "Bus Computers" 4:2, u drugom meču finala plej-of-a prvenstva Srbije, stonoteniseri zrenjaninskog "Banata" odbranili su titulu ekipnog prvaka države i po treći put uzastopno stali na tron namenjen najuspešnijoj ekipi u Srbiji. Nakon ubedljive pobede u Zrenjaninu, pre tri dana, kada je bilo maksimalnih 4:0 za "Banat", sinoć je u kikindskoj hali "Jezero" domaćin pružio nesto jači otpor, ali nedovoljan da ugrozi zrenjaninske majstore celuloidne loptice.
 
 
Novu titulu šampiona države u Zrenjanin su doneli Marko Petkov, Uroš Gordić, Ilija Majstorović, Boris Mihailović, Luka Bakić, Slobodan Lugonja, Vladimir Smiljić i Miloš Milivojević, sa trenerima Zoranom Mulićem i Borisom Vukelićem i agilnim predsednikom kluba, Dmitrom Majstorovićem. 
 
   
 
Ligaški deo ovogodišnjeg takmičenja, "Banat" je završio na čelnoj poziciji, zabeleživši 17 pobeda i samo jedan poraz. U polufinalu plej-of-a, takođe u dva meča, ubedljivo je savladana beogradska "Crvena Zvezda" - 4:0, 4:1, tako da su Zrenjaninci ove sezone superiorno došli do šampionske titule. 

 
 
Ostaće zabeleženo da se ove sezone najbolji stoni tenis u Srbiji igrao na relaciji Zrenjanin – Kikinda i da je šampion odlučen u "komšijskom" derbiju.