39. Sednica Gradskog veća - povećati bezbednost na putevima u naseljenim mestima

39. sednica Gradskog veća, kojom je predsedavao zamenik gradonačelnika Čedomir Janjić, održana je danas. Na predlog Milana Rešije člana Gradskog veća, dnevni red je dopunjen Zaključkom da se, povodom saobraćajne nesreće u Elemiru kada je život izgubio osmogodišnji dečak, hitno sazove sednica Saveta za bezbednost saobraćaja Grada Zrenjanina u cilju podizanja bezbednosti učesnika u saobraćaju u tom selu, ali i drugim naseljenim mestima na teritoriji Grada.
- Nažalost, desio se taj nemili događaj u kome je učenik prvog razreda izgubio život i danas smo doneli zaključak da Savet pod hitno zaseda kako bismo videli šta se u zakonskim okvirima i što pre preduzme  da se spreče, da ih nazovem hiliganima i vandalima koji upravljaju motornim vozilima, i koji ne poštuju saobraćajne propise. U tom Savetu su ljudi i iz saobraćajne policije i MUP-a i mislim da ćemo preduzeti mere, ali ne samo u Elemiru, već i drugim naseljenim mestima, naročito u onim mestima kroz koja prolazi magistralni put – rekao je po završetku sednice Janjić.    
Milan Repija je ukazao da se u Elemiru, u istoj ulici, za poslednjih četiri godina dogodilo 11 saobraćajnih nesreća u kojima je čak devet sa smrtnim ishodom, od toga sedmoro dece.
Na današnjoj sednici usvojen je i Predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o izgledu uniforme i oznaka, boji i načinu označavanja vozila i plovila i posebnoj opremi komunalne policije.
Načelnik Komunalne policije Igor Virijević je rekao da je dosadašnje iskustvo u radu komunalne policije pokazalo da određeni deo uniforme neadekvatan za njihov rad.
- Obzirom da je došlo i vreme da se nabavi deo nove uniforme došlo se do zaključka da bi trebalo izmeniti pojedini delovi uniforme. Dosadašnje šapke, korištene u zimskom periodu biće zamenjena zimskim kačketima. Što se tiče letnje uniforme ona se promenila u segmentu pantalona, one će biti modernijeg kroja i imaće džepove sa stran, a umesto belih košulja košulja, koje su se pokazale nepraktičnim, biće zamenjene polo majicama – objasnio je Virijević dodajući da je nova uniforma jeftinija od dosadašnjih.
Takođe, usvojen je i Predlog Zaključka o usvajanju Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta Grada Zrenjanina za 2013. godinu. Izvestilac po toj tački Stojan Kralj kaže da je godišnjim programom predviđeno da se u zakup da 19.520 hektara poljoprivrednog zemljišta, od toga oko 3.650 hektara dato je po osnovu prava prečeg zakupa, a ostalo je predviđeno za davanje u zakup u narednom periodu, najverovatnije tokom jula.
Danas usvojenim Predlogom Zaključka o usvajanju Programa raspodele sredstava za delatnost primarne zdravstvene zaštite u 2013. godini iz budžeta Grada za delatnost primarne zdravstvene zaštite  za ovu godinu biće izdvojeno 20 miliona dinara.  
Načelnica Odeljenja za finansije, Žana Šahović, kazala je da će ustanovi „dr Boško Vrebalov“ biti raspoređeno 17 miliona dinara i to 1,7 miliona za na ime tekućih popravki i održavanja i 15,2 miliona za nabavku mašina i opreme – između ostalog sanitetskog vozila i defibrilatora.
Ostatak od 3 miliona raspoređuje se Zdravstvenoj ustanovi Apoteka Zrenjanin na ime tekućih popravki i održavanja. 
Članovi Gradskog veća usvojili su i Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Gradskoj upravi grada Zrenjanina.