''Čiste ruke naše dece''

U Osnovnoj školi "Dr Jovan Cvijić" u Zrenjaninu danas je promovisana kampanja na nacionalnom nivou - "Čiste ruke naše dece", koju su inicirali fondacija "Naša deca" i farmaceutska veletrgovina iz Beograda, Euro Atlantic d.o.o., koja je finansirala nabavku 10.000 dozatora za tečni sapun za škole u celoj Srbiji. Cilj čitave akcije je da se poboljšanom higijenom ruku u školama smanji opasnost od infekcije, iskorene bolesti prljavih ruku i doprinese unapređenju zdravlja dece.
 
 
 
OŠ "Dr Jovan Cvijić" prva je škola na teritoriji Grada Zrenjanina u kojoj su ugrađena četiri aparata za beskontaktno pranje ruku. U akciju se uključila i nemačka kompanija GEZE, čija će podružnica u Zrenjaninu narednih godinu dana finansirati punjenje ovih aparata gelom za pranje ruku. Ova ugledna kompanija, u okviru 150-godišnjice postojanja firme, pruža podršku socijalnim projektima, a društveni angažman GEZE ima širok spektar i seže od finansijske podrške medicinsko-socijalnim i kulturnim ustanovama pa do škola, humanitarnih sportskih manifestacija i spontanih akcija pomoći širom sveta. 
 
 
Kampanju su podržala ministarstva zdravlja i prosvete i nauke, Fond Princeze Katarine, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice, brojne zdravstvene institucije, kao i lokalne samouprave, a prate je predavanja i radionice na temu značaja higijene u školama. Dozatori se u škole ugrađuju uz pomoć lokalnih samouprava, pa je tako i današnju akciju podržao Grad Zrenjanin, na čelu s gradonačelnikom Ivanom Bošnjakom.
- Upravo u osnovnoj školi stiču se najbolja znanja o higijeni i higijenskim navikama i ova akcija dobar je primer saradnje između lokalne samouprave, institucije kakva je škola i jedne društveno odgovorne kompanije, odnosno investitora, kakav je GEZE. U ime Grada Zrenjanina, i u svoje lično ime, zahvaljujem se ovoj kompaniji, ali i fondaciji "Naša deca" i školi "Jovan Cvijić", koji su pokazali razumevanje za realizaciju ovakvog projekta. Zainteresovani ljudi su tu, treba ih, jednostavno, uključiti u svakodnevni život naših sugrađana – istakao je gradonačelnik Bošnjak. 

 
 
Današnjoj promociji u OŠ "Dr Jovan Cvijić" prisustvovali su generalni direktor kompanije GEZE Vanja Milić, kao i upravitelj Fondacije "Naša deca", Ivan Rodić. Domaćin je bio direktor škole, Nenad Milovančev.