Nova pekara ''Zlatni klas'' u Baranjskoj ulici - primer uspešnog preduzetništva

Pomalo neuobičajeno za naše prilike, da gradonačelnik otvara jednu pekaru, juče je u našem gradu, uz ipak dovoljno dobrih i ubedljivih razloga, počela s radom nova pekara u lancu "Zlatnog klasa", ovoga puta u Baranjskoj ulici, naselju "Zeleno polje". Savremeno opremljen objekat, u koji je uloženo oko 200 hiljada evra, biće na korist svim stanovnicima ovog dela Zrenjanina, ali će, pre svega, posao u njemu naći 12 naših sugrađana.
 
   
 
U šest objekata pekare "Zlatni klas", kako objašnjava vlasnik Ćazim Hodžaj, egzistenciju ostvaruje više od 60 zaposlenih. Ovo je njegova treća po redu veća pekara (pored onih u naselju "Bagljaš" i u Ulici Laze Kostića), koja će omogućiti bolje i urednije snabdevanje hlebom, pecivom i kolačima žitelja ovog dela grada. Iako zadovoljan ovom investicijom, on na tome ne staje i u planu su već nova ulaganja. 
- Dobili smo značajna sredstva i od Fonda za razvoj koja ćemo uložiti u novi objekat centralne pekare, na oko 1.000 kvadratnih metara, u blizini gavne železničke stanice. To će biti najsavremeniji objekat za proizvodnju hleba i peciva u ovom delu naše zemlje, potpuno kompjuterizovan i što je takođe jako značajno, bez gubitaka toplote. Planiramo da ovaj objekat završimo do kraja godine – rekao je Hodžaj i dodao da će u njemu biti mogućnosti za zapošljajvanje još tridesetak ljudi. 
 
   
 
Tokom posete gradonačelnika Ivana Bošnjaka, čule su se obostrane inicijative o otvaranju jedne reprezentativne pekare u samom centru Zrenjanina, kakva nedostaje gradu i koja bi radila 24 sata. Predložen je model privatno-javnog partnerstva i o tim će mogućnostima, svakako, još biti reči.  
- Najbolji način da lokalna samouprava podrži svoje uspešne preduzetnike jeste upravo da prisustvujemo ovakvim događajima – otvaranju novih objekata i novih radnih mesta. Mesna zajednica "Zeleno polje" zaslužila je da ima ovako kvaliteno i dobro snabdevanje životnim namirnicama i primer gospodina Hodžaja i njegovog dugogodišnjeg, čak višedecenijskog uspešnog poslovanja u našoj sredini pokazuje koliko smo otvorena sredina za preduzetništvo, kako za njega tako i za druge preduzetnike. Nadamo se da će u ambicijama koje "Zlatni klas" ima i država i lokalna samouprava moći da nađu mesto – rekao je gradonačelnik Bošnjak, nakon svečanog otvaranja objekta pekare "Zlatni klas" u Baranjskoj ulici.