Stanisavljev u rezidenciji kubanskog ambasadora

Ambasadorka Kube u Beogradu, Mersedes Martines Valdez, priredila je u svojoj rezidenciji prijem povodom 70 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Kube i Srbije.
Ambasadorka Valdez je tom prilikom istakla da su Kuba i Srbija geografski veoma udaljene, ali bliske po kulturi, umetnosti, muzici, slikarstvu i temperamentu svojih naroda. Te dve zemlje, ocenila je treba da rade na poboljšanju bilateralnih odnosa, naročito ekonomskih i trgovinskih, kao i unapređenju saradnje na polju obrazovanja. 



 
Obeležavanju godišnjice prisustvovali su predstavnici Vlade, diplomatskog kora, verskih zajednica, kao i mnogobrojne ličnosti iz političkog, ekonomskog, kulturnog i javnog života Srbije. Među zvanicama bio je i zamenik predsednika Skupštine grada Zrenjanina, Ljubomir Stanisavljev.
On je istakao zadovoljstvo što je bio u prilici da provede izuzetno prijatne trenutke u razgovoru sa ambasadorkom Valdez koja je u nekoliko navrata ranije boravila u našem gradu i koja je, kako je rekao, na kraju prijema izrazila spremnost za dalju saradnju i uputila srdačne pozdrave Zrenjanincima.