Treći 'Korzo fest' održava se od 10. juna do 5. jula

Manifestacija "Korzo fest" ove godine biće održana treći put, od 10. juna do 5. jula, u glavnoj gradskoj ulici i uz veći broj raznovrsnih programa u kojima će pretežno učestvovati zrenjaninski stvaraoci – saopštili su danas organizatori na konferenciji za novinare. U organizaciji Poslovnog udruženja "Zona unapređenog poslovanja" – BID, pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina i uz pomoć sponzora, "Korzo fest" će pokušati da i ove godine "oživi" centar grada i tokom četiri nedelje privuče što više naših sugrađana na  predviđene programe. Njih su danas najavili generalni menadžer PU "Zona unapređenog poslovanja" Marjan Rončević, menadžer Vesna Piščević, koordinator Kancelarije za mlade Grada Zrenjanina Ivan Mikalački i generalni sekretar Sportskog saveza Grada Zrenjanina Srđan Bogaroški.
 - "Korzo fest" zamišljen je kao način života ovog grada, ne kao neka "zabava radi zabave", već da se sabiramo, viđamo, družimo i da svi budemo učesnici, a ne samo puki posmatrači nečega što se na nekoj bini dešava. Očekujem, ukoliko nas vreme posluži, raznovrsniji muzički program, dečji program, radionice, folklor, sa konceptom da nastupe zrenjaninski stvaraoci, da pokažu šta to imamo i stvore dobru i pozitivnu atmosferu – kaže Marjan Rončević, dok Vesna Piščević navodi da su sve aktivnosti udruženja "Zona unapređenog poslovanja" usmerene ka oživljavanju centra grada i podizanju kvaliteta ponude, na interes i građana i subjekata koji tu posluju.
- Mislim da uz ovu manifestaciju doprinosimo i jednoj i drugoj strani, pogotovu što sve veći broj ljudi, koji žele da na njoj predstave svoje stvaralaštvo, potvrđuje da je to manifestacija postavljena na dobrim osnovama – ističe Vesna Piščević.  
 
   
 
Kancelarija za mlade biće prisutna i na "Korzo festu", o čemu koordinator Kancelarije Ivan Mikalački kaže:
 - S obzirom da se organizuje u glavnoj ulici, kojoj gravitira najveći broj mladih, logično je da i Kancelarija za mlade uzme učešće u manifestaciji. Uz pomoć svojih aktivista, Kancelarija za mlade pomoći će organizaciju "Korzo festa" i ja bih pozvao sve mlade koji su zainteresovani da se na bilo koji način uključe u ovaj događaj da nam se jave. 
 
U okviru sportskog programa biće organizovan šahovski turnir i "Persu olimpijada" uz prisustvo istaknutih sportista, o čemu je govorio Srđan Bogaroški, generalni sekretar gradskog Sportskog saveza.
- Tokom treće nedelje "Korzo festa", od 24. do 28. juna, na platou ispred "Vodotornja", prezentovaćemo pet sportova – košarku, atletiku, odbojku, rukomet i stoni tenis, uz učešće naših najmlađih sugrađana koji treniraju ove sportove, ali i poznatih sportista, bivših i sadašnjih olimpijaca – navodi on.   
 
   
 
Programi "Korzo festa" održavaće se radnim danima, svake večeri s početkom u 19 časova, sve do 22 časa. U okviru programa osmišljene su tematske muzičke večeri, tako da će posetioci moći da uživaju u večerima: world music, klasične muzike, jazz, rock i akustične muzike. U toku ovih 20 večeri predstaviće se, prvenstveno, zrenjaninski muzički stvaraoci: Instambul night, Boris i Karington band, Bid band, Ivana i famozni vibratori, Vremeplov, Uni art, Melemi, Mirni i Oke, Jumbo Jat, Stardust, Hazy Lazy, Objection, Duo In, Dve gitare, Ti-ri-ri, Jam factory , Francuska sobarica.
 
Gosti koji će upotpuniti program su Shira U'tfila, Rock four kvartet i Ljubomir Popović, Drvo truo trio , Maja Misty trio. Nastupiće i folklorna društva iz Zrenjanina i okoline: KUD Pionir, KUD Seferin, KUD Kolo, KUD Zora.
 
Svake večeri biće organizovane likovne radionice akademiste Viorela Flore i članova Udruženja likovnih amatera Zrenjanina (LAZ). Posebno će se obeležiti 21. jun, Svetski dan muzike. Za najmlađe su pripremljene kreativne radionice, pozorišne predstave i angažovani dečiji animatori. U Narodnom muzeju će biti otvorena izložba zrenjaninske slikarke Gale Čaki.
 
Jedna od novina iz BID-a jeste to da će biti ispraćene mature zrenjaninskih srednjoškolaca. BID će za sve roditelje, rodbinu i prijatelje naših maturanata upriličiti adekvatan muzički program. Na taj način, biće omogućeno svima njima da zajedno proslave i obeleže ovaj važan datum maturanata.