Održana peta Međunarodna kajak kanu regata ''Begej 2014''

Uz učešće oko 250 takmičara iz 22 kluba iz naše zemlje i inostranstva, na Begeju u centru Zrenjanina održana je peta Međunarodna kajak kanu regatu "Begej 2014". Odziv takmičara i ekipa prevazišao je očekivanja organizatora, a publika na dva najveća zrenjaninska mosta i oko njih imala je priliku da uživa u uzbudljivim trkama i lepim prizorima koje su činili čamci, kajakaši i kanuisti. Održano je ukupno 29 trka, a učestvovali su mahom takmičari u mlađim kategorijama. Nastupili su i takmičari iz 5 inostranih ekipa – Rumunije, Bugarske, Makedonije, Mađarske i Crne Gore.
 
 
Otvaranju su prisustvovali i čelnici Grada Zrenjanina, zamenik gradonačelnika Saša Santovac i članica Gradskog veća Zlatana Ankić, a takmičenje je proglasio otvorenim zamenik gradonačelnika Santovac, koji je rekao da se grad Zrenjanin potrudio da, u okviru manifestacije "Dani piva", organizuje i niz kulturnih i sportskih sadržaja.  
 
    
 
- Želimo da i ova regata postane tradicionalna i lepo je danas videti ovoliko dece koja učestvuju, a stigla su iz pet inostranih i 16 domačih ekipa. Ovo je prilika da se kajak ponovo vrati u grad Zrenjanin, na Begej, poznati su naši kajakaši koji su nekada ostvarivali sjajne rezultate i želja je bila, kada se obnavljao klub u našem gradu pre pet godina, da se to ponovo desi. Takođe, želimo i da na narednim regatama bude još više učesnika – rekao je zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac.
 
    
 
Potpredsednik kluba i jedan od organizatora regate "Begej 2014" Srđan Đorđević zahvalio se svim učesnicima i klubovima koji su došli u Zrenjanin u velikom broju.
- Nismo do sada imali priliku da budemo domaćini ovako masovnoj regati i drago mi je što je organizacija na visokom nivou i sve protiče u nekom normalnom toku. Planirano je održavanje 29 trka u kategorijama od mini kajaka, gde učestvuju deca od 2001-2004. godišta, pa kadetskih, juniorskih i seniorskih kategorija – naveo je Đorđević.
 
    
 
Veslalo se na stazi dužine 500 metara, na potezu od početka betonske obalske utvrde na Begeju, nizvodno od magistralnog mosta, a cilj je bio kod velikog pešačkog mosta.