Povorka fijakera i tamburaši najavili početak XXIX ''Dana piva''

Iz Gradske bašte u Zrenjaninu danas je krenula povorka fijakera, s tamburašima i promoterkama i gradskim ulicama, uz besplatno točenje piva, pozivala Zrenjanince da dođu na manifestaciju koja počinje sutra - XXIX "Dane piva". Povorku su ispratili funkcioneri lokalne uprave, na čelu s gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem i predsednikom Skupštine grada Radovanom Bulajićem, a tradicionalnu zdravicu, pred polazak fijakera, izrekao je glumac NP "Toša Jovanović" Prvoslav Zakovski. Nakon kraćeg zadržavanja i točenja piva na Trgu slobode, povorka fijakera krenula je u obilazak grada. 
 
 
   
 
Marica Kosanović, šefica Turističko-informativnog centra Grada Zrenjanina, rekla je da fijakeri kreću po dvadeset deveti put da pozovu sve one koji su na ulicama grada na manifestaciju koja zvanično počinje sutra uveče na Žitnom trgu.  
- Od sutra će nas zabavljati Partibrejkersi, Rambo Amadeus, Toni Cetinski, Leksington bend, Željko Samardžić, Ognjen Radivojević, Željko Šašić, Topalko i mnogi drugi. Svake večeri, na glavnoj bini i okruženju pivarskih štandova, na kojima je preko dvadeset vrsta piva koja se mogu gustirati, zabavljaće nas po tri benda za veče. Najmlađi će imati svoj program u glavnoj ulici, na platou kod "Vodotornja", svakog dana od 18 do 20 časova, uz zvezdu programa – Branka "Kockicu" i pozorištance "Puž", a tu je i zabavni park na parkingu "Prevlaka". Na Trgu slobode su sportski dani, mnoštvo je pratećih programa, privredni deo manifestacije zastupljen je na sajmu "Inokop", koji već petnaest godina promoviše privredu regiona – nabraja Kosanovićeva i dodaje da je i sama Gradska bašta rezervisana za tematske prograne, ovoga puta dramske večeri.
 
   
 
      
 
- Ugostićemo Laneta Gutovića, Mirjanu Bobić Mojsilović, Marijanu Aranđelović, Raleta Milenkovića i za taj, mirniji ambijent, takođe vlada veliko interesovanje. Zrenjanin ovih dana živi svom snagom, kao i svake godine, na manifestaciji koja se razlikuje od ostalih jer je, ipak, porodična manifestacija, gde su sadržaji takvi da se za svakoga može pronaći po nešto – ističe Marica Kosanović.   
 
Svi programi "Dana piva" su besplatni, a "Dani piva" traju do nedelje, 31. avgusta.