U subotu peta Međunarodna kajak kanu regata ''Begej 2014''

Zrenjaninski Kajak klub "Begej" organizuje u subotu, 30. avgusta, petu Međunarodnu kajak kanu regatu "Begej 2014", uz učešće sedam ekipa iz inostranstva, 14 klubova iz Srbije i oko 250 takmičara. Ova manifestacija održava se u okviru sportskog dela programa "Dana piva" i počinje u 11 časova, na delu Begeja kod magistralnog mosta.
 
 
Tim povodom, ali i da bi se upoznala s uslovima u kojima treniraju njegovi članovi, Kajak klub "Begej" juče je posetila članica Gradskog veća grada Zrenjanina zadužena za oblast sporta, Zlatana Ankić. Ona je pozvala sugrađane da u subotu prisustvuju regati i posebno istakla da će se takmičiti puno dece.
- To je značajna manifestacija za grad i promocija kajaka. Drago mi je što vidim da klub sada radi u malo boljim uslovima, prošle godine postavljena je talpa za spuštanje čamaca i u saradnji s gradom, klub pokušava da poboljša uslove u kojima kajak danas egzistira. Deo objekta u kom je smešten klub pripada policijskoj upravi, tako da je ta situacija kompleksna, ali se ulažu veliki napori da se kajaku vrati stari sjaj. Definitivno je to sport koji ima dugu tradiciju i bilo bi zaista šteta prekinuti je – kazala je Zlatana Ankić.
 
   
 
   
 
Podsećamo, Kajak klub "Begej" je pokrenut, tačnije obnovljen pre samo pet godina, jedan je od najmlađih sportskih kolektiva u gradu, ali je i za to kratko vreme ostvario niz dobrih rezultata. Između ostalog, svake godine uspešno organizuje regatu koja privlači pažnju Zrenjaninaca,  ukazuje na značaj tog sporta, ali i nastavlja bogatu tradiciju koju grad ima kada su u pitanju sportovi na vodi. Nova uprava, u čijem su sastavu nekadašnji kajakaši, učinila je dosta na oživljavanju kluba, nabavljeni su novi čamci i oprema, renovirane klupske prostorije i smeštajni kapaciteti za čamce, omasovljeno je članstvo.
 
Sekretar kluba Jovica Manojlović i predsednik Ferenc Hampamer, nekada vrsni kajakaši, ističu da klub trenutno okuplja samo mlađe kategorije, jer još nisu stasali za seniorske nastupe, ali da beleže dobre rezultate.  
- Od svega jednog takmičara pre pet godina, klub je sada stigao do 22 takmičara koji redovno nastupaju. Uspeli smo da proizvedemo u našoj režiji i jedan čamac, još dva su u izradi i to će nam mnogo značiti u radu – navodi Manojlović. 
 
     
 
Peta Međunarodna kajak kanu regata "Begej 2014" počinje u subotu, 30. avgusta, u 10 časova tehničkim sastankom, trke počinju u 11 časova i trajaće do 15 časova. Dužina staze je 500 metara, na potezu od početka betonske obalske utvrde na Begeju, nizvodno od magistralnog mosta, do velikog pešačkog mosta. Očekuje se da će regatu otvoriri gradonačelnik Zrenjanina, Čedomir Janjić.