''Begej beret'' počinje proizvodnju u pogonima ''Udarnika''

Investitor iz Turske Ajhan Agil, vlasnik kompanije "Jolly textil“, deo proizvodnje beretki iz susedne Rumunije izmešta u Zrenjanin i pod nazivom "Begej beret" uskoro počinje da posluje u pogonu nekadašnje fabrike čarapa "Udarnik". Tim povodom, buduću proizvodnu lokaciju, na koju je preseljen deo opreme, obišli su investitor Agil i zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac.
 
 
- Ovi pogoni ponovo će oživeti i u narednih deset do petnaest dana biče pokrenuta proizvodnja. Izvinjavam se građanima Zrenjanina što je prethodno obećan rok za početak proizvodnje malo pomeren zbog određenih administrativnih prepreka. U svakom slučaju, veliko je zadovoljstvo što imamo novog investitora u gradu koji će zaposliti 30 radnika već u narednih nekoliko dana, a do kraja godine trebalo bi da ih bude 70. Zahvaljujući načinu na koji je lokalna samouprava pristupila ovom investitoru i pomoći koju je pružila, u narednom periodu očekuje nas poseta više turskih investitora u Republici Srbiji, a pokušaćemo da i neke od njih zadržimo u našem gradu – rekao je Santovac.
 
   
 
Prve mašine, na kojima će se, za početak, proizvoditi beretke namenjene turskoj vojsci, dopremljene su iz Rumunije, a hala od 1.100 kvadratnih metara oprema se za ponovnu proizvodnju. Planira se i nastavak proizvodnje čarapa i modernizacija tehnologije, što je rezultat dobrih uslova i odnosa lokalne uprave prema ovom investitoru.
- Bilo je manjih tehničkih problema oko pokretanja proizvodnje, ali to je uvek tako kada je jedna "braunfild" investicija u pitanju i to smo i očekivali. Odlučili smo se za Zrenjanin na osnovu preporuke turskog konzulata u Beogradu da ovde zaista postoje uslovi za pozitivno poslovanje. Nakon pokretanja proizvodnje, očekujemo ovde i predstavnike turske vojske i turskog parlamenta, s obzirom da pretežno proizvodimo za vojsku, kako bi se oni i lično uverili u to što smo rekli – još jednom je istakao Ajhan Agil dobru saradnju sa predstavnicima lokalnih vlasti u Zrenjaninu.
 
   
 
Preduzeće "Begej beret" registrovano je kao zrenjaninsko, a pogoni u kojima će započeti proizvodnju pripadaju Fabrici čarapa "Udarnik" A.D. koja je u stečaju od 2009. godine.