Gradonačelnik u OŠ ''Đura Jakšić'' - đačke torbe i pribor na poklon prvacima

Gradska uprava Zrenjanin i ove godine obezbedila je đačke torbe i osnovni školski pribor za sve učenike sa teritorije Grada Zrenjanina koji danas polaze u prvi razred osnovne škole. Tim povodom gradonaćelnik Zrenjanina posetio je jednu od dve gradske škole u koje je ove školske godine upisan veći broj prvaka nego prethodnih godina – osnovnu školu "Đura Jakšić". On je, sa svojim saradnicima, zamenikom Sašom Santovcem, predsednikom Skupštine grada Radovanom Bulajićem i sekertarom Skupštine grada Milanom Mrkšićem, uručio đačke torbe učenicima u odeljenju učiteljice Zorane Rakić i uverio se da u toj školi početak školske godine protiče u najboljem redu. 
 
 
    
 
U školske klupe danas je po prvi put selo 1158 učenika, koliko ih je upisano u osnovne škole na teritoriji Zrenjanina. U OŠ "Đura Jakšić", koju pohađa ukupno 590 učenika, prvaka je 93 i oni su raspoređeni u 3 odeljenja. 
- Gradska uprava  je  i ove godine izašla, pre svega, u susret roditeljima, obezbedila torbe i najosnovniju opremu i veoma smo ponosni na tu našu akciju. Nadamo se da će svake godine biti sve više đaka prvaka u našem gradu, a mi ćemo pokušati, kao i uvek, da pomognemo i roditeljima i nastavnicima i učenicima, da školska godina što bolje počne – kazao je gradonačelnik Janjić. 
 
    
 
Direktorka OŠ "Đura Jakšić" Vesna Mađarov ističe da broj upisanih prvaka ove godine značajno prevazilazi dugogodišnji prosek od 60-70.
- Radujemo se 1. septembru, ovo je još jedan novi početak i nova generacija, koja je brojnija od prethodnih i koju čini 93 upisana đaka. Nadam se da će taj trend biti nastavljen, ali ćemo onda morati malo i da se proširimo, da bi našoj deci omogućili da imaju još neku učionicu. Sada imamo i novi vrtić, "Alisa u zemlji čuda", koji je danas otvoren i to je vrtić iz kog gravitira najveći broj dece, na Gradnulici je, kao i naša škola. Radujemo se današnjem danu u kom đaci dobijaju puno poklona, srećni su i prezadovoljni. Dobili su poklone od Grada Zrenjanina, kao i svake godine, školske torbe i pribor im se mnogo sviđaju, od škole dobijaju simbolične poklone u vidu čestitki, mesna zajednica poklanja svim prvacima majice i uvek se tu desi još neki sponzor. Bitno je da je nova školska godina počela, da naša škoal startuje radno i nadam se da će tako i ostati – ističe direktorka Vesna Mađarov.