Održan 18. Sajam zapošljavanja - 29 poslodavaca ponudilo 219 radnih mesta

U organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje – filijale Zrenjanin i u saradnji sa Regionalnim centrom za društveno-ekonomski razvoj Banat juče je u hali sportova "Medison" održan 18. Sajam zapošljavanja. Dvadeset devet poslodavaca ponudilo je 219 radnih mesta za koje je konkurisalo više stotina Zrenjaninaca, koji su s velikim interesovanjem obilazili štandove poslodavaca i ostavljali im svoje radne biografije. Među poslodavcima bila su, mahom, mala i srednja preduzeća, ali i veliki poslovni sistemi i kompanije, poput "NIS"-a, "Dijamanta", "Fulgara", "Drekslmajera" "Gomeksa", "Radijatora"...  
 
 
Otvaranju sajma prisustvovao je zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac. On se obratio prisutnima, a potom je obišao štandove poslodavaca. Podsetio je da Sajam zapošljavanja ima za cilj smanjenje broja nezaposlenih lica u Zrenjaninu.
- Ovo je prilika da nezaposlena lica nađu novog poslodavca, a poslodavci stručnu i kvalitetnu radnu snagu. Od 2005. godine, od kako funkcionišu ovakvi sajmovi zapošljavanja, 2798 lica je pronašlo posao. Iskreno verujem da će mnoga lica koja su danas ovde pronaći poslodavca, a ujedno i poslodavac kvalitetnu radnu snagu. Ovakvi sajmovi čekaju nas i u narednom periodu, to je činjenica, Grad Zrenjanin će uvek biti tu da pomogne i nama je cilj da dovedemo strane investitore u industrijske zone, a predstoji nam i donošenje određenih odluka koje će pospešiti i ulaganja domaćih investitora. Tek onog trenutka kada se broj nezaposlenih lica smanji na neku pristojnu cifru možemo da kažemo da smo napravili uspeh u ovom gradu – rekao je zamenik gradonačelnika Zrenjanina.
 
   
 
   
 
Među poslodavcima bila je i jedna od najvećih kompanija koja posluje u Zrenjaninu, Industrija ulja "Dijamant", koja je iskazala potrebu za šest visokoobrazovanih stručnjaka. Menadžer za ljudske resurse te kompanije Tatjana Ludoški kaže da se "Dijamant" redovno odaziva na pozive za učešće na ovakvim sajmovima.
- Mi svakog meseca zapošljavamo, u proseku, pet ljudi, tako da smo se i ovaj put oglasili s potrebom za kandidatima s visokom stručnom spremom, pre svega ekonomske, elektro, mašinske struke i s prirodno-matematičkim fakultetom. Mladi ljudi, otvoreni za promene, koji vole moderno poslovanje kakvo mi imamo u našoj kompaniji, su dobrdodošli u "Dijamant" – ističe Tatjana Ludoški.